Zalai lövészek eredményei

2019.03.22. 20:35

Légfegyveres Európa-bajnokság: Major és Somogyi elődöntős

Azok után, hogy Major Veronika egyéniben csütörtökön bejutott a női pisztolyosok döntőjébe, pénteken újra szoríthattunk a zalai lövészekért a Horvá­tországban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon.

MTI, ZH

Ezúttal a csapatversenyek, azon belül is a negyeddöntők kerültek sorra, a mezőnyöket pedig azok az egységek alkották, melyek tagjai a csütörtöki egyéni versenyek során a legjobb eredményeket produkálták.

Női pisztolyban a magyar trió (a Befag Keszthelyi LK-ból Major Veronika, valamint Sike Renáta és Egri Viktória) 567 kört ért el, és Svájcot 6 körrel verve lépett tovább. Férfi puskában a magyarok (a ZTE LK színeiben Somogyi Péter, továbbá Péni István és Sidi Péter) 625,6 kört lőttek, és ez 2,1-del volt jobb a horvátok eredményénél. A két gárdánk vasárnap az elődöntőkben foly­tathatja – a nők Ukrajna, a férfiak pedig Szerbia ellen.

A női puskásoknál a magyar csapat (benne a nagykanizsai Borsos Fannival) két tized körrel kapott ki a románoktól, míg férfi pisztolyban az oroszok biztosan, 14 körrel verték a zalaegerszegi (de honvédos) Tátrai Miklóssal felálló honfitársainkat.

A nap eredménysora a puskás vegyespáros viadallal lett teljes: a Borsos Fanni (411,2 kör), Sidi Péter (419) összetételű magyar tandem 42 indulóból a 24. helyen (és jobbik magyar duóként) zárt.

Az Eb ma az egyéni döntőkkel folytatódik, ahová női pisztolyban Major Veronika első helyen jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában