A címvédő Tungsram-Aqua­profit NSK az egyik trónkövetelő Paksot fogadja

2019.03.29. 20:03

Csúcsmeccs Kanizsán a sakk NB I-ben

Vasárnap mindkét NB I-es zalai sakkcsapat fontos mérkőzés előtt áll. A címvédő Tungsram-Aqua­profit NSK az egyik trónkövetelőt, a Paksot fogadja. A Z. Csuti-Hydrocomp a kiesés ellen harcol, ebből a szempontból vár rá kemény próba a Haladás ellen.

Kühne László, Kerkai Attila

Nem akármilyen rangadó előtt áll a Tungsram Aquaprofit NSK, hiszen a címvédő kanizsaiak vasárnap 10 órától az egy ponttal előttük álló listavezetőt, a Paks gárdáját fogadják.

– Vasárnap eljön az igazság napja – mondta el a második nagykanizsaiak csapatvezetője, Papp Nándor. – Aligha kell annál többet mondanom, hogy roppant mód készülünk a találkozóra, ahogy persze ők is. Hogy is fogalmazzak…, győzelmünk esetén a bajnoki címre jó esélyünk kínálkozna, döntetlennél már nem csak a mi kezünkben lenne a sorsunk. Az utóbbi évek legnagyobb és legfontosabb ütközete következik a tábláknál.

A Z. Csuti-Hydrocomp jelenleg a 8. helyen áll a tízcsapatos mezőnyben. Az utolsó kettő búcsúzik az élvonaltól.

– A Haladás elleni meccsen akkor szerzünk esélyt a bent maradásra, ha pontot, vagy pontokat szerzünk – vázolta a helyzetet Horváth Tamás, a Z. Csuti SK szakmai vezetője. – Az előnyünk egy pont Makóval szemben, amely viszont még játszik a már kiesett Maróczy SE-vel. Elvileg van esélyünk pontot szerezni, a lehető legtöbbet akarjuk kihozni a mérkőzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában