Úszás

2019.02.03. 19:04

Fővárosi csapat győzött a Dóczy Éva 24 Órás Úszógálán

Február első szombatján ötödik alkalommal hangzott el a startot jelentő sípszó a Dóczy Éva 24 Órás Úszógálán, melyen ismét tíz csapat indult az egerszegi fedett uszodában.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az úszógálát továbbra is a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány rendezi, s alapvetően Dóczy Éva úszóedző emléke előtt tisztelegtek. A verseny megszervezésével azonban nem mellékesen a testmozgás fontosságára és az úszósport népszerűsítésére is szeretnék mindig felhívni a figyelmet.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az idei 24 órás úszásra is tíz csapat nevezhetett, s ahogy a fő szervező Pataki János is megemlítette, egyszerűen a „helyszűke” miatt voltak jelentkezők, akiket el kellett utasítaniuk, hiszen tíznél több együttes nem fér el az uszodában. A verseny lényege a kilométerek gyűjtése volt 24 óra alatt.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ami a résztvevőket illeti, jöttek Budapestről, Pécsről, Veszprémből, és két csapat gyakorlatilag település szempontjából meghatározhatatlannak bizonyult, lévén tagjai az ország számos pontjáról érkeztek. Ez volt a Fröccs és a TTF Csuromvíz nevű formáció, a helyi színeket pedig a Zalatriatlon, az EuropTec-ZÚK és a Törekvő Vízipókok képviselték.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Szombaton még friss és üde arcokkal találkoztunk az uszodában nem sokkal a rajt után, vasárnap viszont már egy-egy „elgyötört” pillantást is felfedezni véltünk… Amin nem kellett csodálkozni, az indulókra ugyanis kemény erőpróba várt, hiszen csapatonként egy úszónak a 24 óra alatt mindig a medencében kellett lennie.

A rajt pillanata szombaton pontban 12 órakor. Innentől 24 órán át
nem volt megállás az egerszegi medencében Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A pihenésre nem sok idő jutott, de vállalták a kihívást. Vasárnap délre aztán kiderült, hogy a budapesti Etil Alakulat 138,950 kilométerrel győzött, megelőzve a Lamantin Veszprém (131,500 km) és az ajkai Igyunk Rája (130,050 km) csapatát. A zalai indulók közül a ZÚK csapata (110,000 km) a hatodik, a Zalatriatlon (105,300 km) a hetedik, a Törekvő Vízipókok (84,450 km) a tizedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában