Tehetségeket keresnek

2019.02.21. 19:51

Áprilisban indul a Racing Stars autóverseny új évada

A tavalyi évben negyedik évadát futotta már a Racing Stars elnevezésű autóverseny- sorozat, melynek célja, hogy a sportág számára ifjú tehetségeket fedezzen fel a térségben.

Varga Andor

A legjobbak csoportképe a díjkiosztón. Az első sorban balról Répási Róbert guggol

Fotó: Pezzetta Umberto

A sorozatot a Zalaegerszegi Autósport Egyesület hívta életre, és a Veszprém megyei Nyírádon ralikrosszpályát üzemeltető Nyírád Motorsporttal közösen szervezi.

– Hat futamból állt az idény ezúttal is, a versenyeinken négy géposztályban összesen 84 versenyző indult – vonta meg a mérleget Répási Róbert, a Zalaegerszegi Autósport SE elnöke, annak apropóján, hogy a sorozat díjkiosztóját a közelmúltban rendezték meg a megyeszékhelyen.

A legjobbak csoportképe a díjkiosztón. Az első sorban balról Répási Róbert guggol Fotó: Pezzetta Umberto

– A viadal népszerűsége növekszik, ezt a nevezők száma is jelzi, már messze a megyehatáron túlról is vannak versenyzők. Hiánypótló kezdeményezésről van szó, ralikrosszban idehaza nincs hasonló próbálkozás. Illetve jelentős az érdeklődés az „öregek” részéről is, akik bajnokságban már nem akarnak indulni, de még a versenyszellem nem veszett ki belőlük. Az ő kedvéért van egy ötödik kategória is a versenyeken. Répási Róbert a versenyzők közül kiemelte a zalaszántói Bognár Dávidot, aki kategóriájában címvédőként, maximális pontszámmal nyert újra.

– De rajta kívül is sok volt az ügyes fiatal, közülük is kikerülhet olyan versenyző, mint Szabó Bulcsú, aki pár éve a Racing Starsban kezdett, idén pedig országos junior bajoki címet szerzett. Végeredmény. Divízió (junior): 1. Amrein Roland (Bonyhád, Suzuki Swift), 2. Kerekes Tamás (Kisdorog, Lada), 3. László Dániel (Rum, Suzuki). Divízió 4 (1300 köbcentiméterig): 1. Bognár Dávid (Zalaszántó, Suzuki Swift), 2. Léránt Attila (Vonyarcvashegy, Suzuki Swift), 3. Kocsis Imre (Zirc, Suzuki Swift). Divízió 3 (1600 kcm-ig): 1. Vígh Norbert (Csabrendek, Suzuki Swift), 2. Mészáros Áron (Vonyarcvashegy, Lada), 3. Kobela Roland (Kecskemét, Opel Corsa). Divízió 6 (2000 kcm-ig): 1. Dóra Balázs (Kispáli, Volkswagen Golf), 2. Zsiga Gábor (Zalaegerszeg, Seat Ibiza), 3. Horváth Ferenc (Zalaegerszeg, VW Golf). Divízió 10 (licences versenyzők): 1. Papp Lajos (Budapest, Mitsubishi Colt), 2. Zsigmond Péter (Sümeg, VW Polo), 3. Vajda Andrej (román, Suzuki). A Racing Stars ötödik évada áprilisban indul, és várja az ifjú tehetségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában