Minik, kicsik, juniorok

2019.02.17. 18:31

A Royal Dance táncosok versenyeredményei Pápáról

A Royal show- és látványtánc csoport idén februárban ünnepelte fennállásának negyedik születésnapját.

Arany Horváth Zsuzsa

Aranyérmet kapott a Mini csoport Fotók: Royal Dance

Jelenleg 9 csoporttal működnek: 2 ovis (3–6 év), 2 mini (6–9 év), 2 gyermek (9–11 év), 2 junior (12–17 év) és 1 felnőtt (18 évtől) csoportban tanulják és mutatják be a látványtáncokat. Néhány napja Pápán szerepeltek szép sikerrel a Zsoodance Fest elnevezésű fesztiválon.

– Közel 140 táncosunk van, az ovis csoportok kivételével versenyszerűen táncolnak – tájékoztatta lapunkat az együttes vezetője, Bóha Zsanett. – Decemberben volt lehetőségünk egy próbateremváltásra, így az eddigi 80 négyzetméteres terem helyett kétszer nagyobb helyen dolgozunk. Több sikeres szereplésünk is volt az évek folyamán, mind dunántúli, országos, illetve nemzetközi versenyeken csoport, szóló és duó kategóriákban egyaránt. A budapesti Klauzál Kupán felnőtt csoportunkkal szerepeltünk 2015-ben. A Lentiben rendezett táncversenyen minden évben részt vesznek táncosaink. Márciusban Veszprémbe utazunk nemzetközi táncversenyre, amelyhez idén csatlakozunk először – sorolta.

Aranyérmet kapott a Mini csoport Fotók: Royal Dance
Különdíjakat is elhoztak

A későbbiekben Sümegen, Győrben, Lentiben lép fel a zalaegerszegi Royal Dance.

A február 9-én Pápán rendezett IV. Zsoodance Fest minden évben a versenyszezon első minősítő versenye számukra. Itt több mint 200 produkciót mutattak be: 7 csoport koreográfiával, 15 szóló és 7 duóval neveztek be.

A következő eredmények születtek. Aranyérmet kapott a Mini II. csoport Kalapok produkciója, valamint Virrasztó Sára, Bogár Lili, Lukács Lilla szólótánca és a Kósa Sára–Virrasztó Sára duó. Ezüstöt ért a Cuban Dance, ugyanezt kapta a Péntek Lara–Tóth Rebeka duó, Grósinger Vivien, Németh Alexandra, Horváth Viola és Horváth Dorka szólója, a Gyerek I. Tangó, valamint a Junior I. Personal ladies és a Junior II. Wild dances műsorszáma. Bronz minősítést nyert Boronyák Emma szólója, a Tálas Lotti–Balogh Emma, a Sipos Lotti–Horváth Villő, a Káldi Rozina–Semesi Sára, a Simon Balázs–Lili-Szabó Eszter duó, a Gyerek II. Grease produkciója, valamint Tüske Odett, Káldi Rebeka és Segesdi Kira szólója. A táncegyüttes 10 különdíjat is elhozott a fesztiválról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában