Bobál dupla

2019.01.26. 16:50

ZTE FC-győzelem a csehek elleni főpróbán

Szombaton zárt kapus mérkőzésen tartotta meg bajnoki főpróbáját a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely a cseh első ligás MFK Karvina ellen 2-1-re győzött.

Kerkai Attila

Bobál Gergely (kékben) kétszer is bevette a csehek kapuját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC – MFK Karvina (cseh, I. osztály) 2-1 (2-0)

ZTE stadion, zárt kapuk mellett.

ZTE FC: Zöldesi – Lesjak (Madarász, 72.), Kiss M., Devecseri – Bolla (Szépe, 46.), Kocsis G., Grumic (Barczi, 46.), Babati, Bedi – Novák (Gajdos, 57.), Bobál.

Gólszerzők: Bobál (17., 35.), illetve Buakata (65.).

Végül a ZTE stadionban tartották meg a mérkőzést, ám az egerszegi klub pénteki döntésének értelmében zárt kapuk mellett. A mérkőzés előtt jelentették be, hogy a nyárig leigazolta a ZTE Kocsis Gergőt, aki az elmúlt fél évet éppen a szombati ellenfél, a cseh Karvina együttesénél töltötte. A védekező középpályás és védő amúgy már a ZTE-vel készült, így nem volt meglepő, hogy a kezdőben kapott helyet s téli új szerzemények közül még Bolla Bendegúz és Miroslav Grumic, hogy Bobál Gergelyt már ne is említsük...

Bobál Gergely (kékben) kétszer is bevette a csehek kapuját
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A támadó ugyanis szombaton is villant, hiszen előbb a Grumic által lekészített labdát 16 méterről úgy lőtte a bal alsó sarokba, hogy az éppen befért a vetődő kapus és a kapufa mellett. Másodjára pedig a Babati által meglőtt és lepattanó labdára csapott le Bobál, aki 12 méterről ismét higgadtan döntött. Ezzel már az első félidőben 2-0-ra vezetett a ZTE FC, igaz, az elején a cseheknek is voiltak helyzeteik, nem is kicsik, de aztán kiegyenlített lett a találkozó. A második félidőre is ez volt a jellemző. Az egerszegiek stabilan futballoztak, persze még hibákkal, de ez belefért a játékba. A Karvina szépített, ám utána már nem tudott veszélyeztetni.

A ZTE FC jövő vasárnap már ugyanitt bajnoki mérkőzést vív az ETO FC Győrrel. A főpróba sikeres volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában