Képzeletbeli legjobb 11

2019.01.02. 18:39

Szavaztak az edzők: íme az ősz csapata a megyei I. osztályban

Ahogy a korábbiakban, úgy idén is megszavaztattuk a labdarúgó megyei I. osztályban dolgozó edzőket, s az ő voksaik alapján állítottuk össze az ősz csapatát.

Bozó Péter

A 2017–2018-as szezon csapatából hárman az ősz során is meggyőzték teljesítményükkel az edzőket arról, hogy ezúttal is helyük van a legjobb tizenegyben: a Hévíz kapusa, Jánosa Tibor, a Csesztreg középpályása, Nagy Norbert és a Gyenesdiás támadója, Czafit Richárd is szerepel a legjobbak között.

Az összegyűjtött szavazatokból kitűnik, hogy kapusposzton nem voltak annyira egységesek a szakvezetők, összesen kilenc játékos kapott szavazatot. Közülük a listavezető Hévíz hálóőre, Jánosa Tibor 4 szavazattal került be az ősz csapatába, de a szepetneki László Áron is három voksig jutott. A védelemben a leadott 64 szavazaton 31 játékos osztozott, közülük 17-en egy-egy voksot kaptak. A hátsó alakzatot a hévíziek uralják. Tóth Gergő Ádám nyolc, Baráth Martin hét, Giber Péter pedig hat vokssal került be az őszi „álomcsapatba”. Annak tükrében ez nem is annyira meglepő, hogy az éllovas az ősszel lejátszott 17 találkozóján mindössze négy gólt kapott. A negyedik helyen a Semjénháza védőjét, Kapuvári Zoltánt szavazták be az ősz csapatába az edzők, ő négy voksot kapott. A legjobb 11-be kerülésért folytatott küzdelemben a védelmet tekintve hárman – Horváth Balázs (Gellénháza), Meidl Zalán (Hévíz), Kozári Gábor (Szepetnek) – is csupán egyetlen jelöléssel maradtak le.

A középpályán már egyértelműbb volt az edzők választása, Szabó Bence (Gellénháza) 9, Horváth László (Gellénháza) 7, míg Nagy Norbert (Csesztreg) 6 vokssal került be az ősz csapatába, az őket követők 3-3 szavazattal állnak.

A támadó szekcióban három különböző csapat játékosával találkozhatunk az ősz csapatában: a zalaszentgróti Gájer Péter 14, a gyenesdiási Czafit Richárd 13, míg a teskándi Pergel Bence 7 szavazatot kapott. Amennyiben megnézzük a góllövőlistát, ők hárman állnak a dobogós helyeken, így nem érdemtelenül kerültek be a legjobb tizenegybe. A góllövőlistán holtversenyben harmadik Vass György (Hévíz) csupán egyetlen szavazattal maradt le mögöttük.

Az abszolút legtöbb szavazatot Gájer Péter kapta, őt 14 edző jelölte az ősz csapatába. Őt követi Czafit Richárd 13 jelöléssel, míg Szabó Bence 9, Tóth Gergő Ádám 8, Pergel Bence, Baráth Martin és Horváth László pedig 7-7 voksot kapott. A szakvezetők összesen 67 játékost jelöltek a legjobb tizenegybe.

Az ősz csapata tehát a következőképpen fest: Jánosa Tibor (Hévíz) – Kapuvári Zoltán (Semjénháza), Baráth Martin (Hévíz), Giber Péter (Hévíz), Tóth Gergő Ádám (Hévíz) – Horváth László (Gellénháza), Nagy Norbert (Csesztreg), Szabó Bence (Gellénháza) – Czafit Richárd (Gyenesdiás), Pergel Bence (Teskánd), Gájer Péter (Zalaszentgrót).

A legtöbb játékost a Hévíz adta, tőlük négyen szerepelnek a legjobb 11-ben, a Gellénháza két futballistával képviselteti magát ebben a társaságban. Rajtuk kívül még a Csesztreg, a Gyenesdiás, a Semjénháza, a Teskánd és a Zalaszentgrót delegált egy-egy játékost az ősz csapatába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában