A fiataloknak futsaltornát rendeznek

2019.01.09. 18:04

Idén is lesz Téli Kupa, de később

A megyei labdarúgó-bajnokságok tavaszi szezonja március 9-én indul, az átigazolásra január 15-től február 14-én éjfélig van lehetősége a csapatoknak. A bajnoki rajt előtt öt hétvégén keresztül a Téli Kupa műfüves torna nyújt felkészülési lehetőséget a csapatoknak, de rendeznek futsal utánpótlás-bajnokságot is öt korosztályban.

Bozó Péter

A Gellénháza (pirosban) és a Lenti TE csapatai, ahogy tavaly, úgy az idei bajnokságba is beneveztek

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint azt Zámodics Krisztiántól, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság versenyszervezési előadójától megtudtuk, a korábbi évek tapasztalatai alapján a tavasz kezdetén általában mindig kedvezőtlen az időjárás, ezért is döntöttek az mellett, hogy miután két fordulót már ősszel megrendeztek, a tavaszi bajnoki rajtot is későbbre halasztják. Ennek értelmében a szezon a március 9-10-ei hétvégén indul mindhárom osztályban. Az átigazolási időszak idén január 15-től február 14-én éjfélig tart, ez alatt azok a játékosok válthatnak klubot, akiket az jelenlegi együttesük elenged. Zámodics Krisztián elmondta: a 2019-2020-as megyei I. osztályú licenc feltétele, hogy a csapatból legalább egy fő rendelkezzen amatőr sportszervezői oklevéllel. Ennek tanfolyama jövő hét pénteken, január 18-án kezdődik, és a február 2-ai tesztnappal zárul.

Idén is megrendezésre kerül a Téli Kupa műfüves felkészülési torna, összesen 20 csapat részvételével. A mérkőzésekre két helyszínen, Zalaegerszegen és Hévízen kerül sor, az első fordulót február első hétvégéjén, míg az utolsót március 2-3-án rendezik, a pontos időpontok még egyeztetés alatt vannak. Az I-es csoportba a Creaton-Lenti TE, a Csács-NSE, az Olajmunkás Gellénháza, a Police-Ola, a Technoroll Teskánd, a Vasvár, a Zalalövő és a Zalaszentiván került. A részt vevő nyolc együttes két négyes csoportban kezdi meg a küzdelmeket, majd a harmadik forduló után idén is a csoportok 1–2., illetve a 3–4. helyezettei folytatják egymás ellen, így összesen itt is öt kört játszanak a csapatok.

A Gellénháza (pirosban) és a Lenti TE csapatai, ahogy tavaly, úgy az idei bajnokságba is beneveztek Fotó: Pezzetta Umberto

A II-es csoport résztvevőit szintén kettéosztották, a zalaegerszegibe a Botfa, a Becsvölgye, a Tarr Andráshida SC U19, a Technoroll Teskánd U19, a Páterdomb és a Police-Ola U19 került, míg a hévíziben az Alsópáhok, a Nagykapornak, az Óhíd, a Police-Ola, a Türje és a Sümegcsehi szerepel (a Police-Ola mérkőzései Zalaegerszegen kerülnek megrendezésre). A találkozókon azok a játékosok léphetnek pályára, akiknek van érvényes verseny-engedélyük és sportorvosi igazolásuk. Akik külföldről térnek vissza és nem rendelkeznek ezekkel a dokumentumokkal, saját felelősségükre szerepelhetnek a tornán.

A futsal utánpótlás-bajnokságokról Tóth Ádám koordinátor tájékoztatott. Az öt korosztályban – U11, U13, U15, U16 és U19 – sorra kerülő megmérettetés során a részt vevő csapatok számára két fordulót bonyolítanak le. Az összesített eredmények alapján rendezik meg az U11-es, U13-as és U15-ös korcsoportokban a megyei döntőket legkésőbb március 30-ig, amelyek győztese az országos középdöntő selejtezőbe jut. A mérkőzések öt helyszínen kerülnek megrendezésre, a megyei döntőknek a Zalakerámia Sportcsarnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában