Kerub Kupa: a hagyomány él

2019.01.07. 19:56

Fővárosi és egerszegi siker született idén a fürdővárosi seregszemlén

Egerszegi és fővárosi sikerekkel ért véget a kétnapos Kerub Kupa teremlabdarúgó torna sorozata, amit immár hagyományosan az év elején rendeznek meg a fürdővárosban. Az idők során annyiban átalakult a torna, hogy szombaton az öregfiúk viadalát, vasárnap pedig a nyílt kategória küzdelmeit rendezik meg.

Kerkai Attila

Fekete szerelésben támad a később győztes Afrika Sun Team a Volvo Penta elleni elődöntőben

Fotó: Pezzetta Umberto

A hagyomány, vagyis hogy az év elején teremlabdarúgó tortát rendeznek Hévízen, közel harmincéves múltra tekint vissza, Kerub Kupa néven pedig most hirdették meg nyolcadik alkalommal a viadalt. Szombaton két kategóriában került sorra az öregfiúk vetélkedése. A +35-ös korosztályban a Trió Egerszeg csapata bizonyult a legjobbnak, melyben több NB I-es játékos is megtalálható volt, másodikként az NK Build Gárdony végzett.

A +35-ös korosztály végeredménye: 1. Trió Egerszeg, 2. NK Build Gárdony, 3. Zieg­ler Nyomda (Keszthely), 4. Hévíz II.

Az 50 év felettiek kategóriájában az Unione Budapest győzött, megelőzve a Zalaegerszeg csapatát. A harmadik helyet a Hévíz szerezte meg, míg a negyediken a Keszthely csapata végzett.

Fekete szerelésben támad a később győztes Afrika Sun Team a Volvo Penta elleni elődöntőben Fotó: Pezzetta Umberto

Vasárnap következett a Kerub Kupán a nyílt kategória, melyre ezúttal nyolc csapat nevezett. A szervezők a mezőnyt két négyes csoportba osztották, majd a csoportmeccsek után egy középdöntőt is a programba iktattak, ezúttal két hármas csoportot alkotva. Ezekből az első két helyezett jutott az elődöntőbe, s innentől a megszokott módon következtek a mérkőzések.

Az első elődöntőben a kadarkúti Fapuma 5-3-ra győzte le a keszthelyi Volvo Pentát, majd az egerszegi Afrika Sun 5-0-ra nyert a szekszárdi „bejegyzésű”, ám sok zalai játékost is felvonultató Nightmare ellen. Sokan megjegyezték, hogy a különbség talán csalóka lehet, hiszen nem volt ekkora differencia a felek között. Viszont előfordul, hogy egy csapatnak az egyik találkozón minden összejön, a másikon viszont szinte semmi. A bronzmérkőzésen a Volvo Penta 3-1-re nyert a Nightmare ellen, míg a döntőben az Afrika Sun 4-1-re múlta felül a Fapuma csapatát.

A Kerub Kupa végeredménye: 1. Afrika Sun Team, 2. Fapuma, 3. Volvo Penta, 4. Nightmare.

Különdíjak. Gólkirály: Szakmeiszter János (Afrika Sun Team). Legjobb kapus: Köcse Bence (Volvo Penta). Legjobb játékos: Pallósi Roland (Fapuma).

Ami pedig a tornát illeti, ismét jó hangulatban telt, nagyon sok nézőt vonzott és nem kérdés, hogy jövőre is megrendezik. Fóth Gyula főszervező sem vélekedett másként, aki azonban megjegyezte, hogy az időpont mindig a kritikus, hiszen ha egy hétvégén a térségben több tornát is rendeznek, az megosztja a csapatokat.

– Ez így volt a mostani alkalommal is, hiszen több olyan együttes, amely általában nálunk szokott pályára lépni, most egy-egy, a lakóhelyéhez közelebbi viadalt választott – fogalmazott Fóth Gyula. – És itt a Dunántúlt kell érteni, hiszen a Kerub Kupa a hagyományaival ismert torna a teremcsapatok körében. Annak örülök, hogy a hétvégi havazás ellenére senki nem mondta vissza a részvételt, mindenki befutott, majd végül mindenki épségben haza is érkezett. A visszajelzések alapján mondhatom, hogy a torna ma is népszerű, szívesen jönnek hozzánk és a város vezetése is támogatja a folytatást, ahogy eddig is tette. Az ünnepek után van ez a sportesemény, be lehet nézni a sportcsarnokba, kicsit ki lehet mozdulni ezáltal is, úgyhogy folytatjuk jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában