A tizenhatodik aláírás

2019.01.21. 20:14

Folytatódik az atléták és a Zalaszám Kft. együttműködése

Több mint másfél évtizede tart a gyümölcsöző együttműködés a Zalaszám Informatika Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club (ZAC) között. Az érintettek tegnap tizenhatodszor írták alá a szerződést, melynek értelmében előbbi névadó szponzorként segíti utóbbi munkáját.

Varga Andor

A sajtótájékoztató résztvevői a szerződés aláírása után (balról): Vigh László, Szakály István, dr. Szász Péter, Kámán Vilmos, Vincze Gabriella (Zalaszám, cégvezető) és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az ez alkalomból meghirdetett sajtótájékoztatón Szakály István, a ZAC ügyvezetője a klub idei terveit vázolta. Szólt az állam által elindított, ám már nem finanszírozott kölyök­atlétika programról, melynek keretében a városban százhúsz 6–12 éves gyerek sportol a jövőben is – ennek nem kis költségeit, illetve a vele járó munkát ugyanis a ZAC felvállalja. Megemlítette aztán az országos váltóbajnokságot, ami a sportág történetében először zajlik le majd Egerszegen; illetve azt a szeniorviadalt, melyre svájci, osztrák, horvát, szlovén és szlovák versenyzőket is várnak. Szakály István hozzátette: a két erőpróbának – ellentétben kilenc másik, jól bejáratott versennyel – keresik még a névadó támogatóját.

Balaicz Zoltán, a város polgármestere örömének adott hangot, hogy két ilyen helyi érték, mint a Zalaszám és a ZAC ennyi ideje és továbbra is gyümölcsözően működik együtt. Kiemelte: az önkormányzat jövőre 25 millió forinttal segíti a klub munkáját, a céggel pedig hosszú távú együttműködésre készül.

A sajtótájékoztató résztvevői a szerződés aláírása után (balról): Vigh László, Szakály István, dr. Szász
Péter, Kámán Vilmos, Vincze Gabriella (Zalaszám, cégvezető) és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy sok a Zalaszámhoz hasonló társaságra lenne szükség. Reményét fejezte ki: a járműipari tesztpálya megépülte cégek sorát vonzza a városba, ahol ebből a szempontból új időszámítás kezdődik.

Kámán Vilmos, a ZAC elnöke pedig a felelősségről beszélt, amit a megállapodás a klubra ró a további eredményesség tekintetében.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám ügyvezető igazgatója kiemelte: ha a felek együttműködésében lenne bármilyen problémás körülmény, az több mint másfél évtized alatt már biztosan felszínre került volna. Rámutatott: cégüknek rendkívül szimpatikusak a ZAC folyamatosan kiváló eredményei, és az is, hogy a klubban rengeteg fiatal sportol.

– Itt a kicsit idősebb fiatalokra is gondolok – mondta Szász Péter a szenior atlétákra utalva –, hiszen aki sportol, az mindig fiatal marad.

A Zalaszám-igazgató és a ZAC-elnök írta alá a szerződést, és előbbi részéről elhangzott: nem kizárt, hogy a cég feltűnik a két említett nagy idei verseny támogatói közt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában