Jéghoki

2019.01.18. 19:06

A Titánok csapata nagy lépést tett a felsőház felé

Az OB IIes jégkorongbajnokság idei első mérkőzését Szegeden vívta az Egerszegi Titánok csapata. A mérkőzés ünnepi körítést kapott, hiszen a szegedi jégkorong fennállásának 30. évfordulójára szervezett program fő műsorszáma volt, ami végül egerszegi sikerrel zárult.

Jóna István

A sötét mezes Titánok idegenben győzte le a Szegedet Fotó: a szerző

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Egerszegi Titánok 3-4 (1-3, 2-0, 0-1) Szeged, 800 néző, Jv: Nedeljkovic, Horváth B., Horváth M.

Egerszegi Titánok: Henczi Bendegúz – Bekő, Henczi Gy., Egyed, Simon, Szabó (első sor), Kéner, Kiss, Ambrus, Bosnyák, Csata (második sor), Ronga, Török. Edző: Csata Csaba.

Gólszerzők: Varga (2), Rózsahegyi, ill: Ambrus, Bosnyák (2), Csata.

A zalaiakat erősítő Bosnyák Márkó Szeged melletti szülőfalujából közel százan jöttek ki a meccsre és szurkoltak a fiúknak. A hangulat jó hatással volt az egerszegi csapatra, és a kezdése is parádésra sikeredett. Másfél perc játék után Bosnyák passzából Ambrus volt eredményes (0-1), majd Bosnyák szerzett újabb gólt (0-2).

A sötét mezes Titánok idegenben győzte le a Szegedet Fotó: a szerző

A folytatás nem maradt el, hiszen az egerszegiek újabb gólt ütöttek Csata Csaba révén. (0-3). A hazaiak a harmad hajrájában szépítettek, majd a második húsz perc elején újabb góllal zárkózott a Szeged (2-3). A 38. percben pedig egyenlített a házigazda, de a záró harmad elején, fél perc elteltével Ambrus passzából Bosnyák szerzett gólt (3-4). A folytatásban beleerősített a Szeged és sorra dolgozta ki a helyzeteit, de gólt nem sikerült szerezniük. A fiúk becsülettel állták a hazai rohamokat, és nagyszerű győzelemnek örülhettek a találkozó végén. Az Egerszegi Titánok megerősítették helyüket a felsőházban.

Csata Csaba: „Fantasztikus közönség előtt játszhattunk, ami nagy lökést és plusz energiát adott a csapatnak. Nagyon jól kezdtünk, hiszen három góllal vezettünk. Az utolsó harmadban nagy nyomás alatt játszottunk, de jó védekezéssel és nagy szívvel sikerült nyernünk, ami nagy lépés a felsőházi rájátszás felé.” Az Egerszegi Titánok is csatlakozott az országos szervezésű „Jégpályák Éjszakája” sorozathoz, melyet Zalaegerszegen, szombaton 17 és 23 óra között rendeznek meg a jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában