visszatérő vendég a közösségben

2019.01.01. 19:51

A 6. danos Günther Steger tartott aikido szemináriumot Zalaegerszegen

Az aikido helyi hívei kétnapos edzőtáborban tanulhattak a közelmúltban a 6. danos osztrák Günther Stegertől.

Varga Andor

Vannak veszélyes technikák. A kép előterében balról Günther Steger

Fotó: Pezzetta Umberto

A programot a Belső Utak Harcművészeti Iskola szervezte, a helyszín pedig a Hock János úti EVO-csarnok volt, ahol a közösség nem is olyan rég otthonra lelt.

– Mindig nagy örömmel teszek eleget a meghívásoknak, munkám fontos része, hogy a térség aikidósainak fejlődését hasonló szemináriumok keretében segítsem – mondta el az egyik edzés előtt Günther Steger, akinek az esetében ez a „térség” tágan értelmezendő, hiszen Ausztria és Magyarország mellett Szlovéniában is rendszeresen megfordul. Zalaegerszegen sem először járt, a mostani program résztvevőinek jó részét ismerősként köszönthette már.

– Magam több mint 40 éve Grazban, egyetemistaként ismerkedtem meg az aikidóval, mely az életem részévé vált. Az edzéseken igyekszem ezt a fontos üzenetet közvetíteni: aki az aikidót választja, nehéz útra lép, hiszen rengeteg munka, gyakorlás vár rá. De megéri az erőfeszítéseket, mert ez a sportág a technikák elsajátítása révén fejleszti a testet, de az önmegismerésnek, a személyiségfejlesztésnek is kiváló eszköze.

Vannak veszélyes technikák. A kép előterében balról Günther Steger
Fotó: Pezzetta Umberto

Az aikido 25 éve van jelen a megyeszékhelyen, a közösségnek azóta tagja az egyesület elnöke, Bogár István. Tőle tudakoltuk: miért van, hogy évtizedek teltek el, a sportág helyi művelőiről mégis elég ritkán hallunk.

– Az aikidóban nincsenek versenyek, így eredmények sincsenek, amikről beszámolhatnánk – fogalmazott. – Foglalkozunk persze fiatalokkal is, de nálunk kezdettől fogva nem a rivalizáláson, a másik legyőzésén, hanem az együttműködésen van a hangsúly. Van sok technikánk, amelyek egy verseny hevében veszélyesek lehetnének, a mi működésünk igazi terepe az edzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában