Bízhatnak a szebb tavaszban

2018.12.27. 20:00

Az Andráshida NB III-as labdarúgói a kupában mutatták legszebb arcukat

Pillanatnyi állapotnak tekinti csapata 14. helyezését Dobos Sándor, a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában szereplő Tarr Andráshida SC vezetőedzője. Továbbra is a biztos bentmaradás kiharcolása a gárda célja, melynél úgy tartják: bizakodásra ad okot és egyben visszaigazolás is, hogy a Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutott a csapat.

Kerkai Attila

Az ősz egyik legszebb pillanata volt, amikor kiverték a Nyíregyházát a Magyar Kupából Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az elmúlt években mindig a biztos bentmaradás volt cél az NB III-as Andráshida csapatánál, ám ezt mindig jóval túlteljesítette a gárda. Dobos Sándor együttese általában a mezőny első felében végzett, sőt legutóbb még dobogós reményei is lehettek. A most zajló bajnokságban az ősz az eredmények tekintetében nem sikerült túl jól, ám a szakvezető a nemrég véget ért fél évet optimistán értékeli.

– Úgy fogom fel, hogy a jelenlegi 14. helyezésünk pillanatnyi állapot – mondta Dobos Sándor, amikor arra kértük, értékelje csapata elmúlt fél évét. – Az elmúlt években a lehetőségeinkhez mérten remekelt a csapat, a jelenlegi szereplésnek pedig megvannak az okai. Ha egyben marad a tavalyi keret, akkor biztosan nem itt lennénk. Ne feledjük, hat játékos távozott, köztük alapemberek, a sérülésekkel együtt pedig kilenc olyan labdarúgóra nem számíthattam, akik az elmúlt évben velünk voltak. Fiatalokat igazoltunk és fiatalokat hoztunk fel a saját utánpótlásunkból. Sok olyan játékos lett a keretben, akiknek felnőtt szinten nem volt megfelelő meccstapasztalata, ezt igyekeztünk szervezettséggel kiegyenlíteni. Ami sikerült is, de a döntő pillanatokban még hibáztuk, akár a hátsó, akár az első alakzatot nézem. Ebben kell fejlődnünk és biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog. A képhez az is hozzátartozik, hogy a Vidi FC II és Puskás FC II csapatait leszámítva a mezőnyben a második legfiatalabb átlagéletkorú a csapatunk.

– Volt-e olyan ok, ami miatt lehetne azt mondani: lehetett volna jobb is ezt az ősz.

– Persze, hiszen játékban szerintem felvettük mindenkivel a harcot. Azonban ha a meccsnek olyan szakaszában hibázol, amikor már nem lehet javítani, akkor ezt nem úszhatod meg büntetés nélkül. Említhetném mindjárt az első meccsünket, a Nagykanizsa ellenit. Abszolút kiegyenlített mérkőzésen egy pontrúgás után nem figyeltünk eléggé, az ellenfél büntetett és ez az elég is volt a vereséghez. Nagyjából ilyen volt a teljes őszünk.

Az ősz egyik legszebb pillanata volt, amikor kiverték a Nyíregyházát a Magyar Kupából Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Tavaszra pozitív változásokat remél? És vajon kell-e igazolniuk, hogy ez a várakozás megvalósuljon?

– Mindenképpen bizakodok, és jó lenne egy vagy két rutinos játékos a csapatba, de most nem látom az anyagi lehetőséget erre. A lelkem mélyén ezzel a jelenlegi kerettel dolgoznék továbbra is együtt, mert látom benne a lehetőséget. Úgy számoltam, hogy öt pont benne maradt az őszi szereplésünben, ha ez tavasszal bejön, akkor bent tudunk maradni. A folyamatos fejlődést látom, voltak játékosoknak kifejezetten jó meccseik, de életkorukból fakadóan még hullámvölgyeik is akadnak. Saját nevelésű fiatalok is vannak velünk, valamint egerszegiek, hiszen a helyi kötődést továbbra is erősíteni kívánjuk.

– Azt nyilatkozta, hogy a csapat történetében a legjobb szereplés, hogy a Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutottak. Fel lehet ezt fogni úgy is, hogy visszajelzés arra, hogy szebb tavaszuk lehet?

– Az MK-menetelésünkben igenis benne van a pozitív visszajelzés, a gyerekek számára is. Ha melózunk és kitartunk, akkor lesz siker és ez a bajnokságban is előbb-utóbb pozitív irányba fordul. A sikeres kupaszereplés a klub számára is fontos volt, megjelentünk az országos médiában. Nyolcaddöntősök vagyunk, ez egy kis csapat életében nagy szó és szakmailag is értékes. Készülünk a Soroksár ellen is, hiszen ők következnek majd a nyolc közé jutásért.

– A tavaszra miként tekint, kell-e speciális felkészülés így, hogy a kupára is figyelni kell?

– Szerintem nem indokolja ez a tény a változtatást. A kupameccsek időpontja február 20. és 27., majd jön a bajnoki rajt. Időben nekiállunk, meccseket játszunk, s ahogy mondtam, jó lenne egy vagy két rutinos játékossal kiegészülni, de nem mindenáron. Szívesen dolgozok a meglévő kerettel is, s velük lenne az igazi bent maradni, ami továbbra is az elsődleges célunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában