Amatőr kosárlabda

2018.11.14. 18:52

Zalai kosarasvereség itthon és idegenben is

A kosárlabda női amatőr NB I-ben a zalai csapatoknak nem termett babér. A Kanizsa hazai pályán, míg a ZTE NKK II. idegenben kapott ki.

Kerkai Attila, Khüne László

Zsámár Lili (a labdával) a Vadmacskák egy korábbi meccsén Fotó: archív/Szakony Attila

MAFC–ZTE NKK II. 98-47

(23-15, 24-13, 27-4, 24-15)

Budapest. Jv.: Lázár Zs., Tóth K.

ZTE NKK II.: Kovács C. 8, Preisinger 5, Böcskei 8, Her­sics 9, Horváth Fruzsina 7. Csere: Kaj 1, Czigány 3, Horváth Fanni 6. Edző: Horváth Zsófia.

Gyengén játszott a ZTE NKK II. a rutinos fővárosiak ellen. A negyedik negyed elején azért megmutatta a zalai csapat, hogy tud keményen és precízen védekezni, ám ez csak nagyon rövid ideig tartott. A ritmustalan védekezésből ritmustalan támadás jöhet, így reális eredmény született.

Zsámár Lili (a labdával) a Vadmacskák egy korábbi meccsén Fotó: archív/Szakony Attila

Horváth Zsófia: A vereség egy ilyen tapasztalt csapat ellen nem szégyen, de amit főleg védekezésben mutattunk, az sajnos az. Megyünk tovább, szebb meccseket remélve.

Kanizsai Vadmacskák SE–

Szegedi KE 56-68

(14-17, 13-24, 13-14, 16-13)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Németh S. Csák.

Kanizsa: Hegyi 10/6, Sánta, Bánhegyi 12, Zsámár L. 26/6, Scheiber E. 4. Csere: Gutai, Scheiber V. 4. Edző: Zsámár Krisztián.

A százszázalékos mérleggel bíró vendégek ellen jól kezdett a Vadmacskák, de a Szeged gyorsan rendezte sorait. A második negyedben a Tisza-partiak a zalaiak hibáit kihasználva növelték a különbséget. A Kanizsa játéka a fordulás után is hullámzó maradt, voltak jó pillanataik, de a Szeged kézben tartotta a meccset. A záró felvonásban kijött a vendégek nagyobb rutinja is, a zalaiakat pedig az dicséri, hogy megnyerték ezt a tíz percet.

Jók: Zsámár L., Bánhegyi, Hegyi.

Zsámár Krisztián: Végig küzdelmes és változatos mérkőzésen kiválóan helytállt fiatal csapatunk a nagyobb játék­erőt képviselő szegediekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában