Duatlon

2018.11.05. 19:42

Két zalai érem a duatlon diákolimpia országos döntőjén

A Marcaliban megrendezett duatlon országos diákolimpiai döntőn sem maradtak érem nélkül a zalai színek képviselői.

Kerkai Attila

A kanizsai Péterfy-iskola fiúgárdája is második helyen végzett Fotó: ZH

A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III. korcsoportos fiúk versenyében a legjobb eredményt a zalalövői általános iskola tanulója, Barbarics Martin érte el, aki az országos mezőnyben a második helyen érkezett célba, és ennek köszönhetően ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. Ugyanebben a számban ott volt a mezőnyben a kanizsai Kőrösi-Péterfy iskola két diákja is: Losonczi István 8., Zámbó Mihály Péter pedig 9. helyezett lett. A III. korcsoportos leányok mezőnyében Cseke Nóra (N. Kőrösi-Péterfy) a 9. pozícióban zárt.

A kanizsai Rozgonyi-iskola ezüstérmes leánycsapata. A képről hiányzik Kiskó Réka Fotó: ZH

A IV. korcsoportos leányok versenyében a kanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola versenyzője, Kertész Noémi ért fel a dobogóra, hiszen harmadikként érkezett célba. Ugyanitt Kovács Dóra (N. Batthyány) ötödik lett, Kiskó Renáta (N. Rozgonyi) a 8., Szokol Evelin (N. Rozgonyi) a 10. helyen végzett.

A kanizsai Péterfy-iskola fiúgárdája is második helyen végzett Fotó: ZH

A jó egyéni helyezéseknek köszönhetően a zalai iskolák közül dobogós eredmények is születtek a csapatversenyben. A III. korosztály fiú csapatainak küzdelmében a kanizsai Kőrösi-Péterfy csapata (Losonczi István, Zámbó Mihály Péter, Pirbus Domonkos, Nagy Zsombor) ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban, de a lányoknál a Kőrösi-Péterfy együttese Cseke Nóra, Godinek Katica, Horváth Dorina, Horváth Katalin) a 4. helyen zárt, a Zalalövő (Simon Laura, Simon Petra, Szabó Lara, Pataki Lola) a 9. helyen végzett. A IV. korcsoportos leányoknál szintén született zalai dobogós helyezés. A kanizsai Rozgonyi-iskola együttese (Kertész Noémi, Kiskó Réka, Szokol Evelin, Zrínyi Dzsenifer) jó versenyzéssel ezüstérmet szerzett. A fiúknál a Zalalövő (Csonka Csaba, Farkas Gergő, Toplak Martin, Stummer Krisztián) a 8. helyen végzett.

Egyéniben Barbarics Martin szerzett ezüstöt Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában