kosárlabda

2018.11.27. 19:24

Bemutatkozik a ZTE NKK új légiósa

Csaknem háromhetes szünet után a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata hazai pályán folytatja a szezont, ráadásul – mint hétfőn megírtuk – új, nemzetközi szinten ismert játékossal erősödve. Szerdán (17.00) az NKE-Csata lesz a vendég Egerszegen.

Kerkai Attila

Jobbra Horti Dóra a Szekszárd elleni meccsen Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

A 8. forduló keretében érkezik a fővárosi újonc, mely már megmutatta oroszlánkörmeit: 4 győzelmet és 2 vereséget jegyez – legyőzte például a DVTK csapatát és a Ceglédet is. A fiatal edző, Tursics Krisztián irányította Csata lendületes alakulat, tele tehetségekkel, akik kiegészülnek rutinos játékosokkal és légiósokkal.

Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője a légiósváltásról úgy nyilatkozott: Taneisha Harrison személyében nagy teherbírású, pozitív személyiséget és jó csapatjátékost ismertek meg, akinek azonban valamiért nem sikerült azt a teljesítményt nyújtania és azt a szerepkört betöltenie, melyek miatt szerződtették. A klub kezdeményezte a szerződésének közös megegyezéssel való felbontását, amit nagyon korrekt módon kezelt. Helyére rendkívül rutinos, nemzetközi tapasztalattal bíró kosaras érkezett, a görög válogatott Evanthia Maltsi, aki ma mutatkozik be új csapatában. De azzal, hogy ilyen kaliberű kosaras érkezett, változtak-e vajon a ZTE NKK céljai?

Jobbra Horti Dóra a Szekszárd elleni meccsen Fotó: Katona Tibor

– Ahogy eddig is, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és minél több meglepetést okozni a bajnokságban, bárki ellen – reagált Gáspár Dávid.

A szerdai ellenfélről, az NKE-Csata csapatáról pedig azt mondta: nem számít könnyű mérkőzésre.

– A győzelem a célunk, hazai környezetben játszunk, de nehéz összecsapásra számítok – mondta Gáspár Dávid. – Mégpedig azért, mert egy közvetlen riválist fogadunk.

A szerdai mérkőzésről viszont hiányzik majd Kovács Georgina. A ZTE NKK utánpótlás-válogatott játékosa a bajnoki szünetben vakbélműtéten esett át. Mint megtudtuk, a héten újra edzésbe állhat, és hamarosan a mérkőzéseken is újra láthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában