Magasházi ezüstérmes az ob-n

2018.10.12. 20:40

A kadett korosztályú birkózók bajnokságán mindhárom zalai klub részt vett

A Csepeli Birkózó Club rendezésében a soroksári sportcsarnok adott otthont a 2018. évi szabadfogású kadett fiú és leány országos bajnokságnak.

Kerkai Attila

Szanati József edző és Magasházi Mercédesz 2018-ban Fotó: Archív

A 2001–2002-ben születettek megmérettetésén 203 birkózó vett részt, ahol mindhárom zalai klub, vagyis a Zalaegerszegi Birkózó SE, a Tófej Kerámia SE és a Kanizsa BSE képviseltette magát.

Megyénk birkózói közül a legjobb eredményt a leányok 73 kg-os súlycsoportjában Magasházi Mercédesz, a Tófeji Kerámia SE versenyzője érte el. Előbb szigetvári, majd orosházi ellenfelét fektette két vállra a tófeji lány, aki viszont a döntő csatában nem bírt szegedi ellenfelével, így magyar bajoki ezüstéremmel térhetett haza.

Szanati József edző és Magasházi Mercédesz Fotó: a szerző

A pontszerző zalai eredmények. Leányok. 53 kg: 5. Zsebeházi Marianna (Tófeji Kerámia SE). 73 kg: 2. Magasházi Mercédesz (Tófeji Kerámia SE). Fiúk. 92 kg: 5. Bartáky Marcell (Zalaegerszegi BSE). +110 kg: 4. Nemes Benjamin (Kanizsai BSE).

Felkészítő edzők: Szanati József (Tófej), Gerencsér Zoltán, Berzicza Ferenc (Zalaegerszegi BSE), Szatmári Zsolt, Farkas András (Kanizsai BSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában