4000-en indultak

2018.09.10. 16:48

Zala megyei futók is bizonyítottak a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon

A vonyarcvashegyi Tüttő Júlia 17. lett korosztályában a félmaratoni távon. Szunyogh Péter Lentiből korcsoportja 40. helyezését érte el, 1:29:50-es idővel.

zaol.hu

Vasárnap reggel 8 órakor eldördült a 33. Wizz Air Budapest félmaraton rajtpisztolya. Több mint 15.000- en indultak el, hogy lefussák a 21,1 kilométeres távot egyéniben vagy váltóban. Az egyéni félmaratont 11.000-en futották le, míg a csapatokban 4000-en indultak el.

Kosgel Mathew kenyai futónak mindössze 66 percre volt szüksége a 21,1 kilométeres félmaratoni táv győzelemhez. A magyar bajnok Csere Gáspár 25 másodperccel mögötte érkezett a 2. helyre, ezzel a jubileumi 10. félmaraton győzelmét szerezte meg a magyar bajnokságban.

A nőknél a tavalyi második, Kácser Zita volt a leggyorsabb, 1:17 perces idővel. A célban így nyilatkozott: „ Kifejezetten örülök az új pályának, azt hiszem ilyen jó pályavezetése még sosem volt a versenynek. Nem volt sok macskaköves rész, jóval kevesebb az emelkedő és a Margitsziget után, ha a távolban is, de láttam a célt, így folyamatosan tudtam kontrollálni a távot.”

A nyári melegben Lisztes Krisztián és Dombi Tibor volt válogatott labdarúgók sportolókhoz méltó időt futottak, Szijjártó Péter külgazgasági és külügyminiszter élvonalbeli futókkal együtt érkezett a célba és dr. Zacher Gábor toxikológus is felszabadult arccal futott a célegyenesben.

A legendás Szekeres Ferenc hosszútávfutó arra gondolt, hogy mivel ez lesz a BSI-nél a 21. versenye utoljára fut még egy félmaratont. Remek idővel, 2 órán belül ért célba.

A legidősebb 85 éves Kenyér Imre 2:37 perc alatt teljesítette a távot.

A reggeli rajtnál 18 fokot mutatott a hőmérő, ami 11 órakor már 25 fokon állt. Jó döntésnek bizonyult a korai rajt.

Szinte minden harmadik magyar településről érkeztek futók, és rekordot döntött a külföldi sportolók száma is: közel 2600-an a határokon túlról érkeztek. A Wizz Air Budapest Félmaraton a legnépszerűbb az angol és a lengyel sportolók körében volt, de jöttek Szlovákiából, Németországból és Olaszországból is. 79 országból neveztek be, ami 10%-os növekedést jelent tavalyhoz képest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában