8. forduló

2018.09.16. 18:58

Kétszer vezetett a ZTE FC, mégsem tudott nyerni

A labdarúgó NB II 8. fordulójával folytatódott a hazai második vonal küzdelemsorozata. A ZTE FC az előző szezonban még NB I-es Balamazújváros csapatát fogadta, s hiába vezetett kétszer is, döntetlennel kellett megelégednie. 

Kerkai Attila

ZTE FC – Balmazújváros 2-2 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2134 néző. Jv.: Zierkelbach (Kiss Zs., Kiss B.).

ZTE FC: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kiss M. (Szökrönyös, 45.), Bedi – Babati, Madarász (Balázs Zs., 72.), Gajdos – Novák (Popin, 56.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Balmazújváros: Szécsi – Szalai, Papucsek, Jagodicvs, Farkas N. – Domokos – Kóródi, Patvaros (Szabó B., 80.), Erdei, Óvári (Harsányi, 78.) – Berki (Peres, 81.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Babati (4.), Kónya K. (30.), ill. Óvári (28.), Berki (64.). .

Sárga lap: Devecseri (45.), Bedi (90.), illetve Farkas N. (69.), Domokos (74.), Szécsi (86.), Papucsek (93.). .

A ZTE FC a harmadik helyről várta a folytatást és immár új szakvezetővel. Dobos Barna hazai bemutatkozó mérkőzésén nem számíthatott sérülés miatt Hudák Martinra és a hosszabb időre kiesett Aljosa Vojnovicra sem. Győztes meccsel hagyta abba a ZTE FC a kéthetes bajnoki szünet előtt a pontvadászatot, így hazai pályán győzelmi kényszerben lépett pályára. Már a 4. percben vezetett is a házigazda, amikor Babati a bal szélen remek cselekkel tört a 16-oson belülre, majd éles szögből, 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, alaposan becsapva a vendégek kapusát is, 1-0. A bekapott gól után érezhetően „felébredt” a Balmazújváros, bátrabb lett, de veszélyt nem tudott kialakítani. A ZTE csapatát viszont mindenképpen megzavarta az ellenfél határozottabb (és keményebb) harcmodora. Egyértelműen többet volt a labda a vendégeknél, de a 26. percben két gyors támadást is vezetett a ZTE, ám a pontosság hiányzott a befejezésnél. Nagy kár volt érte, ugyanis 28. percben egyenlített a Balmaz. Kiss Máté adta el a labdát saját tizenhatosának előterében, Óvári belépett és 12 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-1. Egyből jött a válasz! A ZTE szerzett labdát, a mélységből érkező Kónya pedig 25 méterről, hatalmas erővel a léc alá bombázott, 2-1. Jó lett a meccs, s a ZTE mintha hátrébb húzódott volna, így viszont ellentámadásokból mindig veszélyesen támadott. A 42. percben a Balmaz is, amikor Kóródi közeli lövését nagy bravúrral mentette Zöldesi kapus.

 

Szünet után sem változott a játék képe, vagyis a ZTE hagyta, hogy a Balmazújváros kezdeményezzen és Zierkelbach játékvezető sem sem módosított felfogásán. Engedte a kemény játékot, amiből persze olykor viták alakultak ki, de ez evvel jár. Az egerszegiek futballjából a sokszor emlegetett utolsó passzok hiányoztak, így hiába volt néhány jó és ígéretes megindulásuk, a kapu elé tett labdákra nem érkeztek a társak, illetve pontatlanok voltak ezek az átadások. A ZTE FC nem lehetett nyugodt, mert a vendégek lendületesen és gólra törően futballoztak. Rangadó-jelleget öltött a találkozó, s keményedett a meccs is, de a játékvezető még spórolt a lapokkal. A 64. percben aztán egyenlített a vendégcsapat. Berki a 16-oson belül nagyon szépen fordult le és egyből, kissé jobbról, 14 méterről a kapuba lőtt, 2-2. Ez benne volt a játékban, a ZTE-nek pedig mindenképpen elő kellett volna húzni valamit a tarsolyából. Ugyanis elmaradtak a támadásai, ami immár a győzelemhez kellett volna. Kis idő után változott a játék, a ZTE kezdeményezőbb lett, de továbbra is pontatlan. Nem úgy tűnt, hogy döntésre tudja vinni a dolgot, Balmazújváros pedig már az idővel is játszott és ponttal utazhat haza.

A ZTE győzelme elmaradt, hiába vezetett kétszer is, a közönség reakciójából pedig könnyen leszűrhető volt, hogy elégedetlen az eredménnyel. Értékes pontok vesztek el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában