NB II

2018.09.02. 18:49

Győzött a ZTE FC Tiszakécskén

A labdarúgó NB II 7. fordulójában az újonc Tiszakécske otthonában lépett pályára a ZTE FC együttese. Zalai szempontból a mérkőzés legfőbb kérdése az volt, sikerül-e javítani a balul sikerült szerdai játéknap után. A válasz: igen, sikerült nyerni és ez a ZTE FC szempontjából a legfontosabb volt.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Duna Aszfalt Tiszakécske – ZTE FC 1-2 (1-2)

Tiszakécske, 600 néző. Jv.: Pillók (Medovárszky, Csatári).

Tiszakécske: Molnár M. – Oláh M., Csáki, Kardos, Polyák – Kocsis G. (Ludánszki, 54.), Tölgyesi, Szabó L. (Károly B., 63.), Szabó D. – Puskás (Juhász, 72.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István.

ZTE FC: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi (Horváth K., 46.)– Kiss M. – Madarász, Gajdos, Bedi, Babati (Balázs Zs., 84.)– Popin (Hudák, 62.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Gergényi (32. – öngól), illetve Bedi (14.), Gajdos (39.).

Sárga lap: Szabó D. (50.), Szabó L. (55.), illetve Horváth K. (88.).

Tiszakécskén nyoma sem volt az őszi időjárásnak, sőt, valahol a Tisza mentén húzódott az a választóvonal, ahol még kánikuláról is lehetett beszélni. Sérülés miatt nem tarthatott a csapattal Aljosa Vojnovic, Szépe János, és Novák Csanád sem de persze a cél nem lehetett más, mint a győzelem. Ahogy hazai oldalon is ez fogalmazódott meg, ám maradjunk annyiban, hogy az első negyed óra inkább az ismerkedés jegyében telt. Amit aztán a ZTE egy góllal zárt le. A 14. percben két szögletet is elvégezhetett Kiss Máté, majd a másodiknál Gajdos fejese a gólvonalon állókról jött ki, de Bedi Bence résen volt és közvetlen közelről a hálóba bólintott, 0-1. A ZTE FC támadásban maradt és a 17. percben Kiss M. óriási löketét ütötte ki a kapus, a 18. percben pedig Gajdos teljesen tisztán a kapus kezébe gurított. Kis túlzással, el lehetett volna dönteni ezalatt a pár perc alatt a meccset, a házigazda pedig kezdett bátrabb lenni. A 22. percben Gergényi bizonytalankodott, labdát vesztett, ám Zöldesi védte a hazai lövést. A ZTE FC egyértelműen akkor lehetett nyugodtabb, amikor támadott, hiszen a hazaiak ilyenkor alig jutottak labdához, s Bedinek volt is két ígéretes lövése. Kinyílni viszont nem lehetett, mert az is látszott: a Tiszakécske arra vár, hogy az előtte megnyíló területeket. A 32. percben pedig egyenlített a házigazda. Addig járatták a labdát, míg balról beadáshoz jutott a Tiszakécske, az ötös vonalánál érkezett Puskás, aki igazából nem is találta el a labdát, a mellette érkező Gergényi viszont igen. A labda irányt váltott, s noha Zöldesi a gólvonalon még elérte, de már nem tudta kiütni, öngól, 1-1. Ám nem sokáig kellett várni a válaszra. A 39. percben madarász remek mélységi passzt adott Gajdosnak, aki a védelem mögé került és kissé jobbról, 12 méterről a kiinduló kapus mellett laposan a kapuba helyezett, 1-2.

Fotó: Szekeres Péter

A második félidőben is a ZTE FC játszott fölényben, de a hazaiak azért egyszer-egyszer meglódultak, ekkor pedig a ZTE-nek nyílt visszatámadási lehetősége. Az összkép alapján ez volt az a mérkőzés amelyen ha a zalaiak nem szerzik meg mind a három pontot, az csakis az ő hibájuk lett volna. A 69. percben jobb oldali beadás után Hudák fejelt kapura 7 méterről, de a felső lécről kipattant a labda és az ismétlés is kimaradt. Ezek azok a lehetőségek, melyek könnyen visszaüthetnek, ha az ellenfél talál egy gólt, s ezt kellett elkerülnie a ZTE-nek. Vagy lőnie még egyet, de nem jött össze az újabb találat.A 88. percben Horváth Krisztofer esett el, a játékvezető előbb büntetőt ítélt, majd asszisztensével konzultálva visszavonta ezt és a fiatal egerszegi kapott sárga lapot. A Tiszakécske kitámadott, a zalaiak pedig kétszer is vezettek létszámfölényes akciót, ám nem sikerült ezeket gólra váltani. A győzelem meglett, s ezen a napon a ZTE FC szempontjából ez volt a legfontosabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában