Sokkal jobban van

2018.08.10. 14:58

Mányoki jelentkezett a kórházból, amit hamarosan elhagyhat

A hosszútávúszó zalai Mányokiért aggódnak a rajongók nem csak az országból, de a világ minden tájáról kapott jókívánságokat.

Magyari Kinga,

A South Eastern Helalth & Social Care Trust által készített fotó, melyen Mányoki Attila és párja Pais Mónika látható

Mányoki Attila hosszútávúszónkról, ahogy korábban beszámoltunk írországi úszása során több Oroszlánmedúza csípte meg, melyek méreganyaga blokkolta Attila anyagcseréjét, akadályozta keringését, légzését. A problémák az úszót lassabb haladásra kényszerítették, amitől végül a hypothermia olyan fázisába került, ahonnan nagyon nehéz volt visszahozni.

Egy oroszlánmedúza. A csípése fájdalmas és mérgező.

A zaol.hu számolt be elsőként arról, hogy Attila szerdán elhagyhatta az intenzív osztályt, és már a BBC News-nak is nyilatkozott.

Attila felépülése elképesztő

- Attila nagyon rossz állapotban volt, amikor behozták- mondta el Dr. Bob Darling a BBC News-nak – az mindenesetre elmondható róla, hogy nem egy átlagos fickó, nagyon erős és jó kondícióban van, a felépülése is egészen elképesztő sebességgel halad, de az biztos, hogy még eltart egy ideig, amíg folytathatja az extrém sportolást.

Fotó: Dittrich Ervin

A cikkben Mányoki párja is interjút adott. Pais Mónika csak jókat tudott mondani az Ulster Kórház intenzív osztályán dolgozó személyzetről:

- Az elmúlt napokban volt alkalmam megfigyelni a személyzet munkáját, elképesztően profik és gondoskodóak voltak. Büszke lehet rájuk a kórház.

Mónika szerkesztőségünknek elmondta:

- Attila sokkal jobban van, várhatóan már csak néhány napot kell a kórházban töltenie.

A South Eastern Helalth & Social Care Trust által készített fotó, melyen Mányoki Attila és párja Pais Mónika látható

Szerkesztőségünk ahogy eddig úgy továbbra is figyelemmel kíséri az Attiláról szóló friss információkat, ezúton is kívánunk neki mielőbbi teljes felépülést, gyors gyógyulást!

Fotó: Dittrich Ervin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában