Labdarúgás

2018.06.05. 10:40

Nagykanizsa – Nagyatád osztályozó az NB III-ért! – Frissítve!

Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a megyei bajnokságok győztesei számára az NB III-as osztályozók párosítását. Az UFC Nagykanizsa együttese a Somogy megyei győztessel, a Nagyatád csapatával mérkőzhet meg.

Kühne László

A labdarúgó NB III-as osztályozó sorsolásán aligha húzhattak volna ki pikánsabb párosítást, legalábbis ami a zalai, így az UFC Nagykanizsa oldalát érinti. Az osztályozó párharc első felvonását június 9-én, szombaton 17.30 órától az Olajbányász-stadionban játsszák, míg a visszavágóra június 16-án, 17 órától kerül sor Nagyatádon.

– A legjobb dolog úgymond a rosszban, hogy az Atádot kaptuk, de ezzel nem a Somogy megyeiek minőségére utaltam. Egyszerűen nem kell messze utaznunk – mondta el a párosítással kapcsolatban Gombos Zsolt, az UFC Nagykanizsa vezetőedzője.

– S gyorsan azt se felejtsem el, hogy ellenfelünk szakmai munkáját az a Keszei Ferenc irányítja, akit amúgy sem, Kanizsán pedig főleg nem kell bemutatni. Biztosra veszem, hogy stabilan próbál majd legénysége védekezni, abból kontrázni, s erre nagyon fel kell készülnünk.

A piros mezes Nagykanizsa csapatának kemény párharcra kell felkészülnie Fotó: Gergely Szilárd

Ami igazán pikánssá teheti a mérkőzéseket, hogy az atádi kispadon az a Keszei Ferenc foglal majd helyet szakvezetőként, aki akár azt is megtehetné, hogy az első, vagyis a június 9-i, nagykanizsai találkozó helyszínére átsétál kiskanizsai otthonából.

– Először is azt tisztázzuk, hogy én jelen pillanatban nagyatádi edző vagyok, tehát nem mint nagykanizsai ember vagyok a lényeges – kezdte a 68. életévében járó Keszei Ferenc. – Úgy gondolom, a Nagykanizsa csapatának már csak a labdarúgás városbeli hagyományai miatt is helye van a harmadik vonalban, ráadásul ahogy hallom, olyan elképzelésekkel bírnak, mely hosszú időre lehetővé tenné az NB-s szereplés lehetőségét. Az esélyek valóban a kanizsaiak mellett szólnak, de azért mi is ott leszünk a találkozókon.

– Korábban híres fanatizálóképességéről is hallhattunk. Ez segíthet az állítólagosan meglévő különbségek kiegyenlítésében?

– Mit jelent az, hogy fanatizálás? Inkább azt mondanám, hogy a fiatal együttesem esetében az idény során az volt a fontos, hogy a srácokat miként koordináljam, valamint a koncentrálóképességüket fejleszszem. Úgy érzem, nem jártunk rossz úton, hiszen a tavasz folyamán tizenöt meccsünkből mind a tizenötöt megnyertük. Rúgtunk hatvankét gólt, míg kaptunk négyet, és ezt a sorozatot az osztályozó során sem szakítanánk meg…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában