Labdarúgás

2018.05.13. 19:21

Tragédiával felérő vereség: a ZTE FC gyakorlatilag kiesett…

A labdarúgó NB II 35. fordulójában a ZTE FC szurkolóin tényleg nem múlt semmi. Becslések szerint százötvenen voltak ott Gyulán, hogy szurkoljanak a Szeged 2011 elleni sorsdöntő csatában, de hiába.. A ZTE FC 2-0-ra kikapott és ezzel gyakorlatilag kiesik az NB II-ből.

Kerkai Attila

Szeged 2011-Grosics Akadémia – ZTE FC 2-0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 700 néző. Jv.: Solymosi (Bornemissza, Garai).

Szeged: Szántai – Tamaskó, Dinjar (Nicorec, 31.), Farkas A., Gergényi – Szabó P., Horváth A., Germán, Tóth G. – Zádori K., Zsivanovics. Vezetőedző: Goran Kopunovics.

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri (Jelena, 72.), Lencsés – Nagy T., Hudák – Horváth K., Bedi, Kovács Á. (Babati, 60.) – Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerzők: Szabó P. (69., 87.).

Sárga lap: Szabó P. (57.), illetve Vernes (41.).

Kiállítva: Króner (90.).

Rég volt ekkora szurkolói összefogás a ZTE FC csapatáért. A klubnak, és egerszegi vállalkozóknak köszönhetően (elsősorban Zrinszky István, Szőke István és Molnár Zoltán étteremtulajdonosok) különbuszok indultak Zalaegerszegről, útközben a fővárosban, vagy az ország más pontjai élő ZTE-szurkolók csatlakoztak a menethez. A százötven drukker nem spórolt a hangjával, hiszen a tét nem volt kicsi: a ZTE FC-nek kellettek a pontok, hogy életben tartsa reményét a bennmaradásra, de a Szeged is hasonló cipőben járt.

A találkozót a ZTE FC kezdte aktívabban, birtokolta a labdát és ügyelt rá, hogy ne nyíljon ki. Egyértelműen többet támadott a zalai csapat, de nagy helyzetet nem alakított ki. Ahogy a Szeged sem, de azért egy-egy alkalommal mindkét kapusnak volt védeni valója. A félidő második része aztán még intenzívebbre sikeredett, a ZTE nyomás alá helyezte a Szegedet, és a hazai kapusnak kellett több esetben is nagyokat védenie. A 37. percben Vernes átadása után Bedi egy csel után 12 méterről lőhetett, de Szántai nagyot mentett ismét. Gyakorlatilag megteltek a Grosics Akadémia lelátói (700 nézőt tud befogadni) a hangulat adott volt, és a kemény küzdelem is, ám nem született gól az első félidőben.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, mint az első. Gyűrték egymást a csapatok, a Szeged defenzívebb felfogásával jól zárt, így nehéz volt az egerszegieknek előre jutni. A zalaiaknál megsérült Kovács Ádám, akit Babati Benjamin váltott. Az látszott, hogy egy gól bárkinek hatalmas lökést adhatott volna. A ZTE-nek továbbra is támadójátékával volt a gond, mert nem tudott hatékony lenni előre, aztán… A 67. percben szabadrúgáshoz jutott a Szeged, Szabó Péter pedig 19 méterről a kapuba tekert, 1-0. Addig szinte el sem jutott a házigazda a zalai tizenhatosig. Azt egerszegiek védőt áldoztak be, Devecserit hozta le Artner Tamás, akit Jelena Richárd váltott, de az egerszegiek továbbra se tudtak helyzetbe kerülni. Csak lövésekkel próbálkoztak, ám ezek elkerülték a kaput, viszont már mindent egy lapra tett fel a ZTE FC, mert nem volt más választása. A 87. percben Kovács kapus kivágott labdáját Szabó P. szerezte meg, aki végül indult és bevágta a Szeged második találatát, 2-0. Ezzel elszállt a ZTE FC esélye Krónert még kiállították a 90. percben.

Ám ennél is nagyobb baj, hogy tragédiával ér fel ez a vereség. A többi mérkőzés eredménye úgy alakult, hogy a ZTE FC (ha matematikailag még nem is), de gyakorlatilag kiesik az NB II-ből.

 

KÉP: Jobbról a második fehérben Króner, akit a végén még ki is állítottak, de nem ezen múlt a vereség. Csak jelzi, hogy milyen állapotban van jelenleg a ZTE FC… Fotó: Szekeres Péter

 

A további eredmények:

Budafok – Vác 0-2

Budaörs – Békéscsaba 1-1

Dorog – Csákvár 2-1

Gyirmót – Szolnok 1-1

Kazincbarcika – Kisvárda 3-1

Nyíregyháza – Cegléd 0-2

Sopron – Mosonmagyaróvár 1-4

Soroksár – Siófok 1-1

MTK Budapest – Győr később

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában