Atlétika

2018.05.17. 19:44

Hazatér a vidékbajnokság Zalaegerszegre

Nem sokat pihenhetnek a Zalaszám- ZAC sportolói és vezetői, hiszen a múlt hét végi ZÁÉV Kupa csapatbajnoki elődöntő után ismét rangos atlétikai esemény házigazdája lesz Zalaegerszeg. Szombaton a Vidékbajnokság következik.

Kerkai Attila

Egy hét után újra rangos verseny érkezik Egerszegre Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Zalaszám Kupa vidékbajnokság – egyben Zumbok Ferenc Emlékverseny – és a vele párhuzamosan zajló szombati WHC Kupa „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” országos tehetségkutató nem újdonság a megyeszékhelyen. Évtizedek óta Zalaegerszeg a házigazda, ám tavaly megszakadt a sorozat a rekortánpálya felújítása miatt. A visszatérés viszont nem volt kérdés.

Egy hét után újra rangos verseny érkezik Egerszegre Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Szinte nem is volt érdemes elpakolni a drága berendezéseket a ZÁÉV Kupa után, ugyanis szombaton 11 órától máris két újabb országos versenyre hívjuk a legjobb magyar felnőtt atlétákat és az U11-U13 korosztály legjobbjait – mondta Bella Attila, a szervező bizottság elnöke, a rendező Zalaszám-ZAC szakosztály- vezetője.

A rövid, pörgős verseny névadó főszponzora a Zalaszám Kft., és ennek igazgatója, dr. Szász Péter 1987. óta vállalja zalaegerszegi atlétikai versenyek támogatását. – Lokálpatrióta cégvezetőként tartozom ennyivel a helyi sportéletnek, az pedig köztudott, hogy a ZAC-hoz erős szálak fűznek – így dr. Szász Péter. – Örülök, hogy néhány versenyszám bekerült a Szuper Liga sorozatába is. Ahhoz pedig külön ragaszkodtam, hogy ezzel az eseménnyel a ZAC alapító atyjára, dr. Zumbok Ferencre is emlékezzünk.

A verseny dobogósai a Zalaszám Kft. által felajánlott érmeket kapják. A felnőtt verseny keretében rendezi meg a Zalaszám-ZAC a klub által felvirágoztatott „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” viadal országos döntőjét. Ez a verseny a legjobb 10-13 éves atlétapalántáit invitálja Zalaegerszegre. A ZAC-ot húsz évig irányító Tóth Zoltán karolta fel névadó támogatóként a fiatalok versenyét, amely hetedik éve WHC Kupa néven kerül kiírásra.

– Nagy öröm számomra látni a sok csillogó szemet és a sportszerű győzni akarást, ami ezeket az atlétapalántákat jellemzi. És akkor még nem beszéltem a díjak átadásakor érzett örömről – jegyezte meg Tóth Zoltán. A rendezők a 60 és 800 m-es síkfutás mellé távolugrást és kislabdahajítást is beiktattak a programba. A Zalaszám Kupa és a WHC Kupa szombaton 11 órától 14 óra 30 percig tart a Városi Sportentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában