Nagyszerű teljesítmény

2018.05.20. 18:00

Érmes ultrafutó csapatok az Ultrabalatonon

A Non Running Team Nagykanizsa hatfős csapata 16 óra 28 perc 31 másodperces idejével aranyérmet szerzett az UltraBalaton elnevezésű, 221 kilométeres tókerülő futóversenyen. A nyolctagú zalaegerszegi Lusta Banda ugyanitt 3. lett.

Benedek Bálint, Varga Andor

Az aranyérmes kanizsai amatőr UltraBalaton-csapat. Balról: dr. Varga Tibor, Baranyi Áron, Kurucz Attila, Varga Balázs, Lukácsi István és Kiskó Gábor. Idén emelték a tétet és ezzel együtt a létszámot is Fotó: UltraBalaton

Az idei évben tizenkettedik alkalommal rajtol el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye. A Balatont kerülő egykörös viadal egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpárral teljesíthetnek a nevezők. Az első években a tihanyi Belső-tó partjáról rajtolt a mezőny, de már öt éve Balatonaligáról indulnak, majd északi irányba tartanak a résztvevők. Akiknek 32 órás szintidőn belül kell a célba érniük. A legtöbben általában csapatban vágnak neki „az év leghosszabb napjának”.

Így tettek a Non Running Team Nagykanizsa csapatának tagjai (dr. Varga Tibor, Baranyi Áron, Kurucz Attila, Varga Balázs, Lukácsi István, Kiskó Gábor) is.

A zalaegerszegi Lusta Banda a célban. Balról a negyedik a Zalai Hírlap fotóriportere, Pezzetta Umberto

- Tavaly az ötfős váltóban negyedikek lettünk, idén viszont emeltük a tétet, s ezzel együtt a létszámot is – mesélte Varga Balázs. – Szerettünk volna futni egy jót, kellően elfáradni és talán egy jó eredményt ünnepelni. A tagokkal átbeszéltük a taktikát, amely szerint fejenként mindenkire szakaszonként körülbelül 10 kilométer jutott, és a verseny végéig ezzel a módszerrel váltottuk egymást. Ennek köszönhetően mindenkinek volt három óra pihenője. Bár Kiskó Gábor kiemelkedett közülünk, hiszen ő olykor többet futott és ez az extra teljesítmény is kellett a sikerhez.

Az UltraBalatonra 82 csapat nevezett, ebből a kanizsaiak 16 óra 28 perc 31 másodperccel az első helyen értek célba, ami összesítésben a 14. helyet jelentette. A sport mindannyiuk életében fontos szerepet kap, sokuk fut, kerékpározik napi szinten.

Az aranyérmes kanizsai amatőr UltraBalaton-csapat. Balról: dr. Varga Tibor, Baranyi Áron, Kurucz Attila, Varga Balázs, Lukácsi István és Kiskó Gábor. Idén emelték a tétet és ezzel együtt a létszámot is Fotó: UltraBalaton

A Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE nyolc tagja (Kovács Imola, Németh Lilla, Vaski Mónika, Pezzetta Umberto, Szittár Rudolf, Lőrincz Endre, Mézes Tibor Sólyom, Szakonyi István) 17 óra 7 perc alatt ért célba, amivel összesítésben az 1300 rajthoz állt alakulat közt 23. lett, saját kategóriájában pedig bronzérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában