Hard Dog Race Base

2018.05.09. 12:01

A zalai csapat az élmezőnyben teljesített – Extrém akadályfutás kutyákkal

Hard Dog Race Base versenyt teljesített a megyeszékhelyi Göcsej Kutya Klub csapata. De vajon mi is ez a viadal?

Varga Andor

Fotó: Kis-Kádi Kató

- A Hard Dog Race kutyás, extrém futóverseny, az elnevezésben a Base kitétel azt jelzi, hogy ez esetben a nagy viadalok „előszobájáról” van szó – világította meg a hátteret az egerszegi csapat egyik tagja, Csiszár Viktor. – Az indulóknak 6 kilométer hosszú pályán 16 akadályt kell teljesíteniük, együtt a kutyájukkal.

A szervezők szerint különleges felkészültségre nincsen szükség, de az mindenképpen előny, ha rendszeresen fut valaki, ha összhangban van a kutyájával, és nem riad vissza némi sártól és víztől.

A piliscsévi motokrossz-pálya meredek domboldalán megrendezett viadalon a zalai résztvevő szerint egy-egy akadály leküzdése igazi kihívás volt a kutyáknak is, ám a legnagyobb megpróbáltatás a gazdikra várt. Elsősorban is a jelentős szintkülönbségnek köszönhetően.

- Csapatunk már rutinos Hard Dog Race-résztvevő, tavaly Base és Wild (12 km 22 akadállyal) viadalon is kipróbáltuk magunkat – folytatta Csiszár Viktor, aki eztán a csapattagokat sorolta fel: Varga Barbara és Bonnie (border terrier), Szilágyi Adrienn és Drazsé (labrador), Rövid Boglárka és Néró (fox terrier), Kis-Kádi Eszter és Cody (yorkshire terrier), jómaga és Vargánya (mudi), valamint a kutya nélküli Békési Luca volt ott a rajtnál.

Fotó: Kis-Kádi Kató

- A 2016-os Hard Dog Base-en még csak öt csapat indult, míg tavaly 35, idén pedig 83 együttes alkotta a mezőnyt – tért az eredményekre Csiszár Viktor. – Az akadályok közül többet már régi ismerősként üdvözöltünk, de persze minden alkalommal vannak új kihívások, hiszen a versenyrendezők sem pihennek, keresik az újabb és újabb próbatételeket. Pedig ha Piliscséven semmi más nem lenne, csak a meredek domb, az is untig elég lenne megpróbáltatásból.

Egyetlen zalai csapatként voltunk ott a versenyen, a népes mezőnyben elért nyolcadik helyezésünk pedig egyáltalán nem mondható rossznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában