Bajnokcsapat

2018.03.04. 15:30

Rangadót nyert és bajnok a ZTE-ZÁÉV TK női tekecsapata!

A tekézők Szuper Ligájában, a ZTE ZÁÉV női együttese a bajnoki címért játszott a fővárosban.

Kerkai Attila, Bedő István

A vasárnap készült csapatfotó, amin a lányok nyakában még nem lóg az aranyérem, ettől függetlenül így is nagyon boldogok, hiszen harmadszor lettek bajnokok Fotó: ZTE-ZÁÉV TK

A zalaiak nagy küzdelemben nyertek a Rákoshegy VSE I. vendégeként, és függetlenül a hátra lévő két forduló eredményétől már megnyerték a bajnokságot. A ZTK FMVas – Szolnok férfi találkozót elhalasztották.

Rákoshegyi VSE I. – ZTE-ZÁÉV TK   3:5 (3252:3372)

Budapest, Szuper Liga, női mérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Tóbiás 571-Szabó M. 571, Bogoly 565-Gál 518, Rózsa-Drajkó 567-Kovács D. 550, Fekete 533-Airizer 606, Harcos 500-Hegedüs 531, Tóth K. 516-Nemes-Juhász 596.

A bajnoki címről döntő rangadón a hazai csapat három legjobb játékosával kezdett az első körben, amelyre vendégoldalon számítottak. A 3:0-ás hazai vezetés ellenére is bíztak a győzelemben a zalaiak, mert náluk a második körben három legjobbjuk szerepelt. Airizer vezetésével gyorsan ledolgozták a 70 fás hátrányt, és gyorsan biztossá vált, hogy Airizer és Nemes-Juhász biztosan veri ellenfelét.

A zalaiak közül minden szem Hegedüs Anitára vetődött, aki nagy küzdelemben győzött. Ellenfele és ő is 2-2 szett pontot gyűjtött, de több ütött fával hozta a meccspontot.

A vasárnap készült csapatfotó, amin a lányok nyakában még nem lóg az aranyérem, ettől függetlenül így is nagyon boldogok, hiszen harmadszor lettek bajnokok Fotó: ZTE-ZÁÉV TK

Nyert a ZTE-ZÁÉV, és két fordulóval a zárás előtt már öt pont az előnyük a Rákoshegy VSE I. csapatával szemben, ami így már behozhatatlan és az egerszegieknek bajnoki címet ér.

A ZTE-ZÁÉV játékosai a döntő fontosságú találkozón csapatként alkottak maradandót, 3:0-ás hazai vezetésnél sem adták fel.

Edzői és vezetői nyilatkozatok

Baján János, a csapat edzője érthetően rendkívül boldog volt.

- Nagy gratuláció jár a lányoknak, akik az egész bajnoki év során megdolgoztak az aranyéremért. Minden nagyképűség nélkül mondom, meg is érdemeljük ezt a bajnoki aranyt, mivel mindkét ellenlábasunkat a Rákoshegy I. és az Ipartechnika Győr csapatát is vendégként, és hazai pályán egyaránt legyőztük.

A ZTE-ZÁÉV TK elnöke, Borsos József is nagyon elégedett volt a lányok teljesítményével, aki szintén a helyszínen szurkolt.

– Nagyon nagy mérkőzés volt és óriási öröm ez, hiszen a harmadik bajnoki címünket szereztük meg, amiben nagyon sok munka van – mondta el érdeklődésünkre Borsos József, amikor sikerült utolérnünk, akit arról is kérdeztük, nagy lesz-e az ünneplés hazafelé. – Egyelőre csak szolidan ünneplünk, van még két forduló a bajnokságból, azokon szeretnénk még jól teljesíteni. Kétezertíz és kétezertizennégy után újra bajnokok vagyunk, ami kötelez bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában