Teremfoci

2018.01.03. 20:09

Újdonságokkal is szolgál a hét végi hévízi Kerub Kupa

A hét végén folytatódik a zalai teremlabdarúgó tornák sorozata, méghozzá a hagyományos Kerub Kupával Hévízen. A viadal 2018-ban megújul, hiszen nagyobb szerepet kapnak benne az öregfiúk is.

Kerkai Attila

Az egy évvel ezelőtti viadal egy pillanata már az egyenes kieséses szakaszban, amit idén is vasárnap rendeznek Fotó: Szekeres Péter

Szombaton és vasárnap rendezik meg a méltán népszerű teremlabdarúgó tornát, amely 2012 óta viseli a Kerub Kupa nevet, ám a tradíció, hogy Hévízen az új év első hétvégéjén futball is legyen, a kilencvenes évek elejéig nyúlik vissza. 2018 is tehát úgy kezdődik, hogy rajtra kész a Kerub Kupa, amely a zalai tornák között talán a legerősebb mezőnyt vonultatja fel.

Ráadásul az idén a program kiegészül két új korosztály küzdelmével. Az U50-es és a 35 év feletti öregfiúk csatározásaiban 4-4 csapat vesz részt, a hagyományos felnőtt kategóriában pedig 15 csapat várja a nyitányt, melyek gyakorlatilag a Dunántúlról és a fővárosból érkeznek, de persze nem maradnak ki a zalai városok együttesei sem. Az öregfiúknál az U50-es megjelölés – némi öníróniával – az ötvenéves és afeletti „utánpótlásra” vonatkozik, de nézzük, hogy mi vezérelte a szervezőket a két korosztály tornájának megszervezésével.

- Az idők szavának engedelmeskedve nekünk is lépni kellett, hiszen több csapat jelezte, hogy szeretnének eljönni, de legyen öregfiúk kategória is – hallottuk Fóth Gyula főszervezőtől, miért döntöttek így. – Több, hasonló tornán ez már bevett gyakorlat, futballozni nagyon sokan szeretnek, de közben az évek múlnak, így a fiatalokkal már nehezebb felvenni a versenyt. Ezért döntöttünk az újítás mellett, így szombaton az U50-es és a 35 év felettiek tornáját rendezzük, mellette elkezdjük a csoportmérkőzéseket, s keverjük a programot.

Az egy évvel ezelőtti viadal egy pillanata már az egyenes kieséses szakaszban, amit idén is vasárnap rendeznek Fotó: Szekeres Péter

Mint megtudtuk, az U50-eseknél a Hévíz, a Keszthely és a ZTE korábbi ismert játékosaiból álló együttesek a magyar állatorvos-válogatottal csapnak össze egy négyes tornán. A 35 év feletti kategóriában pedig a friss Szilveszter Kupa-győztes Trió Egerszeg, a keszthelyi Ziegler Nyomda, a szombathelyi Fratelli Pizzéria és a Hévíz II csapatai vesznek részt.

- Az öregfiúk tornákat az idén még meghívásos alapon szerveztük meg, de hagyományt szeretnénk ebből is csinálni, s a jövőben már jelentkezés alapján állna össze a mezőny – folytatta Fóth Gyula, aki rátért a felnőtt kategória küzdelmeire is. – Azt gondolom, hogy érdekes lesz a nézők számára is, hiszen sok ismert játékost láthatnak, miközben szombaton már a csoportmeccsek zajlanak. A Kerub Kupán szerintem most is összejön az az erősségű mezőny, amely mindig jellemezte. Szinte a Dunántúl minden részéből érkeznek csapatok, s örömünkre a megye legismertebb csapatai is jönnek. Újra összeáll a keszthelyi Café Róma, a címvédő egerszegi Afrika Sun is jelezte indulását. Természetesen annak is örülünk, hogy Hévíz városa továbbra is támogat bennünket, hiszen a város számára is fontos év eleji esemény ez a futballtorna.

A szombati öregfiúktornák mellett elkezdődnek a csoportmeccsek, melyek vasárnap reggeltől folytatódnak a hévízi Városi Sportcsarnokban. Ezt követően az egyenes kiesés következik, egészen az esti helyosztókig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában