Teremfoci

2018.01.08. 14:31

A Szigetszentmiklós-4IG csapata nyerte a Kerub Kupát

Szigetszentmiklósi siker született a hét végén rendezett Kerub Kupa teremlabdarúgó tornán, amely ismét hozta azt a színvonalat, amit megszokhattunk tőle. A szervezők a jövőben is tartani szeretnék ezt.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

A legjobb négy közé jutott csapatok nagyon sok néző előtt mérkőzhettek meg a végső helyezésekért. A Szigetszentmiklós-4IG 5-1-re győzte le a Kanizsa Konyha Stúdió együttesét, a torna védője, az egerszegi Afrika Sun Team pedig 3-1-re nyert a fiatalokból álló keszthelyi Volvo Penta csapata ellen. A bronzéremről nem mérkőzés, hanem büntetők döntöttek, amit a Kanizsa Konyha Stúdió 5-4-re nyert meg a Volvo Pentával szemben.

Az elsőségről döntő találkozót egy lánykérés vezette fel, hiszen a fináléba jutott Afrika Sun Team csapatának tagja a bemutatásnál kérte meg kedvese kezét, ami valóban üde színfoltja volt az amúgy is jól sikerült tornának.

A kiélezett csatát hozó fináléban a Szigetszentmiklós csapata, amely egyébként a futsal NB II-ben szereplő csapattal szinte megegyező, a végsőkig kitolta a döntést. Már csak másodpercek voltak vissza 2-2-es állásnál, a védő Afrika Sun talán már a büntetőket várta, amikor kijött a futsalos rutin és a Szigetszentmiklós együttese 3 másodperccel a vége előtt szerezte meg a döntő találatot.

Ezzel pedig új győztest avattak a Kerub Kupa történetében, amely nyugodtan mondhatjuk, hogy ismét sikeres volt. Az érdeklődés, a meccsek színvonala is érdekessé tette ezt a két napot, amely a fő szervező Fóth Gyula szemével nézve is ilyen volt.

- Azt gondolom, hogy az öregfiúk kategória bevezetése telitalálatnak bizonyult, hiszen már most több csapat vezetője hívott, hogy őket miért nem hívtuk – összegezett a főszervező.

– Most rendeztük meg először ezt a két kategória küzdelmeit, elsőre valóban meghívásos alapon és 4-4- csapattal, de mint a példa mutatja, mások is szeretnének jönni, így a jövőben már lehetőség lesz a jelentkezésre is. Ami a viadal egészét illeti, örülünk, hogy nagyon sokan voltak kíváncsiak rá, s nem csak a parketten zajló csaták miatt volt érdemes eljönni. Egyfajta találkozóhely is volt régi csapattársak, de akár jelenkori riválisok között, s ez is fontos.

A torna végén különdíjak is gazdára találtak. A legjobb kapusnak Szakmeiszter Ádámot (Afrika Sun) választották, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Gergály Gyulát (Szigetszentmiklós-4IG). A torna gólkirálya Kubicsek Barna (Volvo Penta) lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában