Eredmények

2018.01.28. 16:32

A Laman Team nyerte a IV. Dóczi Éva úszóversenyt

A rekord nem forgott veszélyben, de mindenki kiúszta magát az egynapos versenyen.

Jóna István

Szombat déltől vasárnap délig zajlott a IV. Dóczy Éva 24 órás váltó úszóverseny. Az utolsó hosszoknál mindenki izgatottan számolgatott, vajon mennyit teljesít a csapata és ezzel a végelszámolásnál hova érhetnek el. Magas hőfokon égtek a csapatok, csakúgy, mint a közel 30 fokos levegő a városi uszodában. A váltóverseny lezárásaként női és férfi sprintversenyt rendeztek, hogy eldöntsék ki a leggyorsabb úszó. A 24 órán át tartó úszásnak, amellett, hogy a teljesítmény, a leúszott hosszok is számítottak, mindenképpen közösségteremtő ereje is volt.

Fotó: Jóna István

Együtt szurkolni és együtt örüli a másik sikerének, ez is lehetett volna a mottója az immár hagyományos versenynek. A versenyek végén Pataki János ötletgazda és főszervező, valamint dr. Gárdos László főorvos, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány elnöke, valamit a Kocsis Tamás a Decathlon áruház képviseletében adták át a legjobbaknak járó elismeréseket. Az idei 24 órás versenyre 209 úszó nevezett és a 10 csapat összesen 1.005.050 métert úszott. Az első helyen a veszprémi Laman Team csapat végzett 134,65 km teljesítve. A második a nagyrészt fővárosi egyetemistákból álló Elit Alakulat lett 126,95 km-rel, míg a harmadik helyet a pécsi Mint a Hal csapata szerezte meg 122,05 km-t úszva. A legidősebb úszó idén is dr. Baráth Csaba lett 73 évével, míg a legfiatalabb úszó egy 9 éves fiatalember Rendi Máté volt. A legfiatalabb csapat, a Mint a hal átlagéletkora 19,5 év volt, míg a legidősebb Törekvő Vízipókoknak 52 év. A legsportszerűbb csapatnak a TTF (Tó Tenger Folyó) csapatát választották.  A leggyorsabb úszó címet a lányoknál Bata Natali vehette át, míg a fiúknál, egy korábbi angolai úszó olimpikon Joao Matias érdemelt ki. Egyébként ő volt az első külföldi, aki részt vett a 24 órás úszóversenyen, mint a Törekvő Vízipókok csapatának VIP versenyzője. Az esemény végén most sem maradhatott el Pataki János ingben, nadrágban és nyakkendőben végrehajtott fejese.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában