Női kosárlabda

2018.01.15. 19:30

Fejben dőlt el ez a siker is, ami jól jött

A ZTE KK-val éppen ellentétes, „fordított pályát” járt be a hét végi fordulóban a ZTE NKK női kosárlabdacsapata, de a végeredmény azonos: a lányok is nyertek (72-55), ők a PINKK Pécs vendégeként.

Kerkai Attila

A PINKK Pécs játékosa, Ivy Slaughter Hegedüs-Őri Györgyi (balról) és Elisabeth Pavel szorításában a szombati találkozón Fotó: MKOSZ

A fordított pályát pedig nemcsak arra értjük, hogy a ZTE NKK idegenben szerepelt, hanem arra is: ellentétben a fiúkkal, akik a találkozó elején nagy különbséggel vezettek, a lányok éppenséggel a nagyszünet után is még 13 pontos mínuszban voltak. Onnan lódult aztán meg a zalaiak szekere, de mitől is?

Gáspár Dávid, az egerszegi együttes szakvezetője szerint fejben dőlt el ez a mérkőzés is.

- A találkozó elején vagy azért, mert még a buszon maradtak a lányok, vagy amiatt, hogy egy hónapja játszottuk az utolsó tétmeccsünket, mindenesetre ötlettelenül kosárlabdáztunk, ami leginkább a támadásainkra volt igaz – kezdte innen válaszát a ZTE NKK szakvezetője. – Nem volt meg senkiben sem a felelősség, aztán a második félidőben engem is megleptek a lányok. Elsősorban mentálisan jöttünk fel.

A PINKK Pécs játékosa, Ivy Slaughter Hegedüs-Őri Györgyi (balról) és Elisabeth Pavel szorításában a szombati találkozón Fotó: MKOSZ

Ám az, hogy mitől, szintén érdekes lehet. Megkérdeztük Gáspár Dávidtól, hogy mi hangzott el a szünetben az öltözőben, aki diplomatikusan erre csak annyit válaszolt: természetesen volt mondanivalója, de hogy pontosan mi, az inkább nem publikus... Vagyis fel kellett rázni a társaságot, amely úgy a 25. perc tájékán 40-30-as állásnál kezdett belelendülni, hogy aztán a mérkőzés végéig már ne is lassítson le a 17 pontos sikeréig (55-72).

- Igazából valóban akadtak jó egyéni teljesítmények is, de abszolút csapatsikerként értékelem a történteket – folytatta  evvel az értékelését Gáspár Dávid, amikor azt kérdeztük tőle: minek tulajdonította a jelentős változást. – Annyit azonban megjegyeznék, hogy Szalay Virág és Őri Györgyi végig kézben tartották a csapatot és tartották a lelket a lányokban. Aztán egyszer csak Pavel, Koizar és Parker is elkezdte hozni azt, amit tudnak, felvállalták a felelősséget bizonyos helyzetekben, ami korábban hiányzott.

A ZTE NKK számára pedig nagyon jól jött a siker, hiszen most szombaton a Sopront fogadja, majd két fontos idegenbeli mérkőzés következik számára a Vasas és a PEAC otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában