Kosárlabda

2017.12.05. 20:36

Duplán ünnepelnének az egerszegi kosárlabdázók

Hétközi, kettős kosárlabda-mérkőzés következik a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Szerdán 16.45 órától a ZTE NKK-Cegléd NB I A-csoportos női mérkőzéssel veszi kezdetét a nap, majd 19 órától a férfi élvonalbeli bajnokság keretében a Zalakerámia-ZTE KK a DEAC-ot látja vendégül.

Kerkai Attila

A Falco ellen már játszott, de idehaza most játszik először a visszatért James Kinney Fotó: Szekeres Péter

A mostani szezonra a ZTE NKK együttese remekül erősített, jelenleg 5-2-es győzelmi mutatóval a negyedik helyen áll, míg a Cegléd 3-4-gyel a hetedik, de... Az erőviszonyok alapján a két csapat a bajnokság végén akár közvetlen rivális is lehet. Ám osztja-e ezt a véleményt a zalai szakvezető?

Sigi Koizarnak, a ZTE NKK irányítójának most is biztosan kulcsszerep jut Fotó: Katona Tibor

- Abból a szempontból mondható, hogy közvetlen riválissal játszunk, hogy jelenleg közel állunk egymáshoz a tabellán – válaszolta Gáspár Dávid. - Ugyanakkor a Cegléd tavalyi eredményei alapján és a tény miatt, hogy az Európa-kupában is szerepel, azért mindenképpen magasabban jegyzett csapat a miénknél. Nagy kihívás előtt állunk, ugyanakkor természetesen bízunk a győzelemben. Ebben a szezonban már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jó kosárlabdát játszani, s ezzel győztük le korábbi riválisainkat is.

Gondot okoz viszont a zalai szakvezetésnek, hogy légiósuk, Janessa Jeffery derékbántalmai miatt az elmúlt hetekben kiesett a játékból, s ma is kétséges a játéka, bár már edzésbe állt.

A Falco ellen már játszott, de idehaza most játszik először a visszatért James Kinney Fotó: Szekeres Péter

A Zalakerámia-ZTE KK férficsapata 19 órától az újonc Debreceni EAC-ot fogadja. A debreceni együttes remekül kezdett és a jelenleg 11. helyezett ZTE KK-t is megelőzve a 6. helyen áll.

Ám előbb arról kérdeztük Bencze Tamást, a ZTE KK vezetőedzőjét, hogy mire használták ki a csaknem háromhetes bajnoki szünetet.

- Elsősorban James Kinney csapatba építése volt a fő feladat, hiszen az amerikai fiú jóval a szezon megkezdése után csatlakozott hozzánk – válaszolta Bencze Tamás. – Ezért játszottunk a Kaposvárral egy edzőmeccset, amin már jó dolgokat láttam és győztünk is. Kinney érkezésével a mélységi játékunk javult, s bízom benne, hogy mindez éles találkozón is érezhető lesz már.

S akkor a szerdai ellenfélről. Bencze Tamás egyáltalán nem készül könnyű mérkőzésre az újonc ellen, hiszen a DEAC szedett már skalpokat ebben a szezonban (Paks, Kaposvár, Sopron). Azt kérdeztük a zalai szakvezetőtől: lehet-e meglepetéscsapatként tekinteni a szerdai vendégre?

- Azt gondolom, hogy mindenképpen – mondta. – Bár csak három légiósuk van, mellettük olyan, többéves NB I-es múlttal rendelkező magyar játékosokkal rendelkeznek, akik eddig nem futották még ki magukat. Most viszont nagyon jól működnek együtt, nagy a szabadság a pályán, nincs veszítenivalójuk se otthon, se idegenben. Idehaza viszont nem lehet más célunk, mint a győzelem, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne hibázzunk.

A ZTE KK-DEAC találkozó késői kezdése miatt szerdai lapzártánk után ér véget, így a mérkőzés eredményéről pénteki számunkban olvashatnak. Online felületünkön (zaol.hu) természetesen a mérkőzés lefújása után részletes tudósításban számolunk be.

A ZTE NKK és a ZTE KK vezetése abban állapodott meg, hogy a 16.45-kor kezdődő női mérkőzésre 17.00 óráig ingyenes lesz a szurkolóknak a belépés, 17.00 után viszont már csak bérlettel, illetve a férfimérkőzésre szóló jeggyel lehet bemenni. A 17 óráig a csarnokba lépők a férfimeccset is ingyen tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában