Sportolás télen

2017.12.23. 19:00

Egyre többen kíváncsiak a jeges sportokra

Egyre többen találják meg a téli időszakban a Zalaegerszegi Jégcsarnokot, és hódolnak a jeges sportoknak, például korcsolyázással. Az utóbbi évek építkezése meghozta az ismertséget a pályának és a jégkorongcsapatnak is. A Jégarénában szinte minden perc jégidőt kitöltenek a jégkorongozók, az oviból érkező korisok és a közönségkorcsolyázók.

Jóna István

Támadnak a Titánok az ob II-es bajnokságban. Egyre többen kíváncsiak már a csapatra Fotó: Jóna István

Bauer Bori, a Jégaréna intézményvezetője is büszkén mesélt az elmúlt időszakról.

- A jégsportnak egyre jobb a megítélése a városban, mi pedig minden lehetőséget megragadunk, hogy megmutassuk Zalaegerszegen a sokak számára ismeretlen sportnak, a jégkorongnak a szépségeit – tudtuk meg tőle. – Az idei szezonban tudatosan törekedtünk arra, hogy minél több eseményen megjelenjünk, minél több kezdeményezést támogassunk. Ehhez maximálisan kihasználjuk az elektronikus felületeket és a városi médiát. A pozitív megítélésben nagy szerepe van ovikori programunknak, amit az idei évben nagy sikerrel folytatunk, amelynek köszönhetően sok kisgyerek kapott kedvet, és jéghokisnak szegődött. Ez az idei évben 40-50 új igazolást jelent egyesületünknek, ami országos szinten is elismert eredmény.

Támadnak a Titánok az ob II-es bajnokságban. Egyre többen kíváncsiak már a csapatra Fotó: Jóna István

A Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány tulajdonában lévő jégcsarnok épületét évről évre fejlesztik, ennek eredményeként a Jégaréna, beleértve a fővárosi klubokat is, a legmodernebb és leggazdaságosabban működtetett létesítmények egyike lett az országban.

Az idén remek érzékkel talált egymásra edző, oktató, óvodás és a szülők. Az elmúlt évben útjára indított ovikori program idén csúcsokat döntöget:

- A munkánk legfontosabb része a jégkorong-utánpótlás nevelése. Ezért tartjuk fontosnak, az ovikori program folytatását. Célunk, hogy minden óvodából kikerülő kisgyerek biztonsággal lépjen a jégre, megalapozva ezzel egy hátteret, amelyből évente legalább 40 kisgyermek bújik büszkén a Titánok mezébe – mondta el még Bauer Bori.

Ez eddig 25-30 gyermeket jelent a csapatnak, akik heti rendszerességgel látogatják a jégkorongedzéseket. A Titánok vezetőedzője, Csata Csaba, az egykori kiváló játékos, büszke az elvégzett munkára.

- Annak ellenére, hogy nincs hagyománya a jégkorongnak Zalaegerszegen, elmondhatjuk, hogy több mint 130 gyermek alkotja mára a Titánok közösségét – mesélte találkozásunkkor Csata Csaba. – Az U8-as korosztálytól az U18-ig bezárólag minden korosztályban indítottunk csapatot, akik hétről hétre bizonyítják rátermettségüket. Mellettük idén megpróbálkoztunk az ob II-es felnőtt bajnokságban való indulással is, és elmondhatjuk, a csapatunk mérkőzéseire is egyre nagyobb számban látogattak ki az emberek, és sokan kíváncsiak az idézőjelbe tett nagyok játékára. A mérkőzések mindenki számára ingyen megtekinthetőek.

Csata Csaba elmondta, hogy országosan is figyelik a játékosaikat, akik közül többen a korosztályos válogatottakban is megállták a helyüket. A piramiselvet követik az utánpótlás-nevelésben, ami hosszú távú lehetőséget nyújthat a jégkorongozó gyerekeknek.

- Az ob II-es csapatunk nagyrészt az itteni fiatalokból áll. Mivel korosztályukból kiöregedtek, így lehetőséget biztosítunk számukra a felnőtt mezőnyben való bemutatkozásra. Eleinte megilletődötten játszottak a fiúk, de ahogy jöttek sorra a meccsek, úgy vették fel a felnőtt jégkorong ritmusát, és a győzelmek sem maradtak el. Sokat kell még tanulnunk, de jó úton járunk – értékelte az eltelt időszakot a vezetőedző.

Bauer Bori és Csata Csaba is egyetért abban, hogy van jövője a jeges sportoknak Zalaegerszegen. Elmondásuk szerint fejlődni, fejleszteni mindig kell, mert az viszi előre a jelent. Szeretnék, ha korosztályaik minél magasabb szinten sajátítanák el az edzők által átadott tudást, és hogy eredményeiket szélesebb körben is elismerjék.

A Dísz téren felállított műjégpálya az ünnepek elmúltával sem zár be. Január végéig tervezik, hogy működtetik Fotó: Pezzetta

Az idei tél egyik slágere a Dísz téren felállított jégpálya, amely nagy kihívás az intézmény számára.

- Az időjárás sokszor tréfát űz velünk és a korcsolyázni vágyókkal, de bízunk benne, hogy sokak számára jelentett és jelent nagy örömet a város főterén csúszkálni, az adventi forgatagban – fogalmazott Bauer Bori intézményvezető.

A Dísz téren kialakított jégpályát egyébként hasonló kondíciókkal használhatják az érdeklődők, mint a Jégarénát. A mobil jégpályát az alapítvány január végéig tervezi üzemeltetni. Addig is mindenkit várnak a Jégarénába és a Dísz térre is egy hangulatos korizásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában