Légfegyveres országos bajnokság

2017.12.18. 19:49

Aranyak és további érmek a nemzeti számok bajnokságán

Budapesten rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2017. évi 10 méteres nemzeti versenyszámok légfegyveres országos bajnokságát, melyen Zala megyét a három egerszegi klub képviselte.

Kerkai Attila

A PLE Zalaegerszeg tagjai és csapatai, akik több éremmel tértek haza Fotó: PLE

Vagyis, a Polgári Lövész Egylet Zalaegerszeg, a Göcsej SE és a ZTE Sportlövész Klub versenyzői, összesen 21 fővel és 5 csapattal vettek részt a megmérettetésen. és nem maradt el a várt eredmény sem.

A nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses női versenyszámban ezüstérmet szerzett Vlaszákné Nyírő Barbara (PLE) 158 körrel. Ugyancsak második lett a férfiak nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses számában Havasi Ferenc (ZTE SK) 184 körrel, aki mindössze 1 körrel (!) maradt le az első helyről. A szám csapatversenyében a ZTE SK együttese (Havasi Ferenc 184, Varga Gábor 168, Balogh Zoltán 158) ezüstérmet szerzett. A légpisztoly 20 lövéses versenyszámában 4. lett Szabó Béla (PLE) 185 körrel, ő szintén egy körrel maradt le a bronzéremről.

A ZTE SK férfi nyíltirányzékú légpuskás csapata második lett az idei ob-n Fotó: ZTE SK
A PLE Zalaegerszeg tagjai és csapatai, akik több éremmel tértek haza Fotó: PLE

A légpisztolyosok 60 év feletti kategóriájában (20 lövés) Ruzsin Pál (PLE) 183 körrel magyar bajnok lett, ugyanitt 4. helyen zárt Nagy István (PLE) 177 körrel. Ruzsin Pál részéről az idén ez már a harmadik bajnoki arany, hiszen korábban nyert a sportpisztoly 20 lövés, és központi gyújtású pisztoly 20 lövés számában is. A csapatversenyben a 60 év felettieknél a PLE Zalaegerszeg „A” együttese (Ruzsin Pál 183, Nagy István 177, Cajnkó Alfréd László 165) magyar bajnoki címet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában