Atlétika

2017.11.10. 20:07

Huszonöt fiatal atlétát „fogadott be” a Zalaszám-ZAC közössége

Negyedszázados hagyományt tett ünnepélyessé a Városi Sportcentrumban a Zalaszám-ZAC elnöksége. Idén először kaptak bizonyítványt azok az atlétapalánták, akik sikeresen teljesítették a tantervi anyagot a Sport XXI programban, illetve értek el megfelelő teljesítményt a serdülő korosztályban.

Kerkai Attila

Fotó: ZAC

Minderről Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője tájékoztatott bennünket, aki további részletekkel is szolgált. A Sport XXI 13 éves fiataljai jövőre már az országos versenyeztetési programban, egyesületi edzők irányításával készülhetnek.

Csiszár Attila utánpótlás szakágvezetőtől az oklevelet és a befogadó nyilatkozatot most 17 atlétareménység vehette át, akik egy szinttel magasabbra jutottak. A Zalaszám-ZAC 15 éves serdülő versenyzői közül pedig 8 sportolót Kámán Ferenc vezetőedző fogadott be a szakágakba. A nevelőedzők, a befogadó edzők és a gyerekek is nagy kíváncsisággal várják az elkövetkező időszakot, egyrészt új csoportokba kerülnek, másrészt a ZAC új, nyolcsávos atlétikai pályája is új motivációt jelent mindenkinek a munkához.

Fotó: ZAC

Kámán Ferenc a Sport XXI program országos koordinátoraként és a Zalaszám-ZAC vezetőedzőjeként is érdekelt volt a minapi eseményen.

- A kölyök atlétikára épülő Sport XXI program kifejezetten jó – nyilatkozta Kámán Ferenc. – A lényege, hogy az iskolákban népszerűsíteni tudjuk a sportágat, valamint utánpótlásbázist nyújtsunk az atlétikai kluboknak. A feltételek adottak, a program sikere a megszállott és felkészült oktatókon fog múlni. Vezetőedzőként nagy örömmel fogadjuk a 25 palántát. Az ő felkészítésüket, fejlődésüket, sikeres pályafutásukat pedig nagy tudású kollégáim biztosítják. A Zalaszám-ZAC minden feltételt biztosít a sikerekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában