Sport

2017.11.08. 19:17

Bajnoki aranyak és érmek az ippon shobu ob-ról

A karatézók ippon shobu magyar bajnokságának Salgótarján adott otthont, ahol a zalai klubok képviseletében a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület és a Japán Út Harcművészeti Egyesület indított versenyzőket.

Kerkai Attila

A Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai eredményesen szerepeltek ezen a tradicionális (ippon shobu) szabályrendszert követő viadalon. Tóth Jázmin 7. kyu a 11 éveseknél küzdelemben a második, Dancs Lora a 10 évesek között formagyakorlatban második, küzdelemben viszont magyar bajnok lett.

A 14-15 éveseknél Szalai Rebeka formagyakorlat szintén az első helyen végzett. Szalai Rebeka öt éve válogatott versenyző, számára most egy izgalmas időszak, a formábahozás kezdődik, hiszen a hónap végén Portugáliában az ESKA Európa-bajnokságon címvédőként indul.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület részéről Kovács Dominika Hanna (12-13 évesek) nagyszerű teljesítménnyel formagyakorlatban aranyérmes lett, küzdelemben pedig második. A ZSKE szineiben az Osbáth testvérek is kitűnően szerepeltek. A 8-9 évesek között Osbáth Lora kumitében az első helyen végzett, Osbáth Hanna formagyakorlatban a harmadik, kumitében a második helyen végzett.

A salgótarjáni viadalt megelőzően a ZSKE tagjai a Győr-Moson-Sopron megyei Levélen megrendezett regionális karate bajnokságon is indultak. A verseny a WKF szabályrendszerben zajlott és 21 egyesület indított versenyzőket.

A ZSKE tagjai közül Kiss Virág (8-9 évesek) lány utánpótlás katában 1. helyen végzett. Osbáth Lora (8-9 év) katában és kumitében is az első helyen végzett, ugyanígy Osbáth Hanna (8-9 évesek) katában és kumitében szintén győzött. A 10-11 éves korosztályban Lőcsei Lili katában és kumitében is győzött, aki indult a 12-13 éveseknél is, itt katában 1. helyezett lett. Fülöp Nikoletta (10-11 év) katában első, kumitében a második helyet szerezte meg.

Kovács Dominika Hanna (12-13 évesek) katában és kumitéban egyaránt győzött, a 14-15 éveseknél katában verte a mezőnyt. Dömötör Dávid (14-15 évesek) formagyakorlatban az első helyen végzett. Őt a felnőttek közé is benevezték, ahol fiatal kora ellenére katában az előkelő 3. helyen végzett, kumitében 4. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában