Karate vb

2017.10.12. 19:47

Zalai aranyak és érmek az egri SKDUN vb-ről

ZALAEGERSZEG A felnőtteknél négy, míg összességében 20 aranyérmet szereztek a magyar versenyzők az Egerben rendezett 25. SKDUN shotokan karate-világbajnokságon. A zalai klubok is kivették részüket a magyar éremtermésből.

Kerkai Attila

Az ifjúsági korosztályban 16 arany-, 15 ezüst- és 33 bronzérem volt a magyar termés, aminél csak a románok voltak eredményesebbek. Az egri viadalra 26 ország több mint 1000 sportolója nevezett. Pénteken az utánpótlás-versenyzők léphettek tatamira, szombaton a haladók, vasárnap a csapatversenyek kerültek megrendezésre. A rendkívül erős mezőnyben ott voltak a megyeszékhelyi Toriki KHKE és a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai is.

Molnár Tamás edző (hátul) és tanítványai. Felül, balról Osbáth Hanna, Kovács Dominika Hanna, Lőcsei Lili Fanni. Elöl Osbáth Lora, Horváth Jókus Vivien, Fülöp Nikoletta, Kiss Virág Fotó: ZSKE

Noha világbajnokságról volt szó, a versenyről visszatérő egerszegiek is kifogásolták a részrehajlónak tűnő bíráskodást. A Toriki KHKE részéről Takács Ferenc vezetőedző többek között ennek is tulajdonítja, hogy tanítványai így hátrányos helyzetbe kerültek, és legfeljebb ezüst vagy bronzérmesek lehettek, melyek természetesen így is nagyszerű eredmények.

A Toriki KHKE tagjainak helyezései. U21: 3. Takács Virág Vivien (kumite). Kadet: 2. Forintos Fruzsina (kata és kumite). U11-12: 2. Lakatos Noel (kumite). U12-13: 3. Gerencsér Bálint (kumite).

A Toriki érmesei, balról Lakatos Noel Márk, Gerencsér Bálint, Takács Ferenc edző, Forintos Fruzsina és Takács Virág Vivien Fotó: Toriki KHKE

A csapatversenyeken Takács Virág Vivien is tagja volt a 3. helyezett női U21 open csapatkumite együttesnek, ugyanő a felnőtt női csapatkumite gárdával is bronzérmes volt. Gerencsér Bálint a kadet fiú csapatkumite számban ért el 3. helyezést.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület szintén nagyon jó eredményeket ért el, sőt, náluk utánpótlás korosztályban akadt világbajnoki győzelem, nem is egy. Az első napon két világbajnoki címet és egy ezüst-, valamint 4 bronzérmet szereztek a klub versenyzői, akiket Molnár Tamás készített fel a versenyre.

A ZSKE versenyzőinek eredményei. Felnőttek: 4. Dömötörné Cziráki Andrea (kata). U13-14: 2. Kovács Dominika Hanna (kata).  U10-11: 1. Löcsei Fanni Lili (sanbon kumite), 2. Horváth Jókus Vivien (kumite), 3. Fülöp Nikoletta (kata). U8-9:  1. Osbáth Hanna (kata), 3. Kiss Virág (kata), 2. Osbáth Hanna (kumite), 3. Osbáth Lora (kumite). A csapat formagyakorlat számban Osbáth Lora, Osbáth Hanna, Horváth Jókus Vivien világbajnoki 3. helyet ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában