Úszás

2017.10.30. 20:52

Sydney-ben is úsznak a Keszthelyi Kiscápák

KESZTHELY Jártak már Dubajban, tavaly Miamiban, Sydney-ben viszont még nem, de csak novemberig... A Keszthelyi Kiscápák SE négy tagja edzőjükkel november végén utazhat Ausztráliába, ahol kéthetes edzőtáborban vesznek részt, de persze itthon is versenyeznek.

Kerkai Attila

A keszthelyi Kiscápák SE eredményesen szerepelt csapata, akik közül négyen már Sydney-be készülnek, hiszen hamarosan irány a távoli földrész Fotó: KKSE

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton nyertek a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület úszói támogatást arra, hogy november végétől a négy országos bajnoki érmes úszójukkal, Hetyei Nórával, Nett Viviennel, Szemán Dorkával és Tóth Lucával a távoli kontinensen edzőtáborozzanak Csala Tamás edző kíséretében.

Szántó Kata, a Kiscápák SE elnöke (és edzője) elmondta, a pályázatuk hetvenszázalékos támogatásban részesült, ezért Hévíz és Keszthely önkormányzatához fordultak segítségért, hogy megvalósulhasson az utazás, és mindkét város testülete támogatta az útjukat.

- Mindkét városnak köszönettel tartozunk, és az edzéseink is a két településen zajlanak – árulta el Szántó Kata. – A Csik Ferenc Tanuszodában Keszthelyen, illetve a BM Szanatórium uszodájában Hévízen tudunk megfelelő edzéslehetőséget biztosítani a fiataloknak. Ami az utat illeti, Sydney-ben, a 2000-es olimpia helyszínén fogunk edzeni és egy kétnapos korosztályos utánpótlásversenyen részt venni, ami nagyon erős mezőnyt hoz majd. Eddig ahol külföldön jártunk – Ausztriában, Németországban, az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban és Miamiban -, nagyon sok éremmel tértünk haza, de ez a mostani megmérettetés nagyon magasra teszi a lécet. A gyerekek már számolják vissza a napokat az indulásig.

A keszthelyi Kiscápák SE eredményesen szerepelt csapata, akik közül négyen már Sydney-be készülnek, hiszen hamarosan irány a távoli földrész Fotó: KKSE

További örömteli hírt is megosztott velünk Szántó Kata, hiszen a 2015. évi eredményeiknek köszönhetően a Magyar Úszószövetség ajánlása után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól 2016-ban 5 millió forintos támogatást kapott az egyesület infrastrukturális fejlesztésre.

- Az összeget Hévízen, a BM Szanatórium uszodájában költhettünk el. Vettünk új pályaelválasztó köteleket, hátúszó fordulót jelző zászlósort, erősítőszereket, hajszárítókat, zuhanypaneleket. Ezek az eszközök ideálisabb edzéskörülményeket biztosítanak a gyermekeknek. Ezt a támogatást jó eredményeink után az idei évben is megkaptuk, amiről szeptemberben kaptunk hírt. Edzéseink helyszínein fejlesztenénk belőle, szeretnénk Keszthelyre és Hévízre is rajtköveket vásárolni, mert ez, véleményem szerint a gyerekek teljesítményében is jelentős javulást hozhat – tette még hozzá a fentiekhez Szántó Kata.

Idehaza közben zajlanak a versenyek és a Kiscápák SE tagjai Százhalombattán, a 12 éven aluli korosztályok számára kiírt Matrica Kupán indultak. A keszthelyiek 24 arany-, 20 ezüst- és 8 bronzéremmel tértek haza és a résztvevő 22 egyesület között az összesítésben az első helyen végeztek.

Aranyérmesek: Nett Vivien, Fonnyadt Zétény, Princz Petra, Oravecz Zoltán, Szemán Viktória, Hetyei Nóra, Dávid Dóra, Tóth Luca, Vörös Zsombor és az 4x50 m-es lány vegyesváltó (Princz Petra, Szemán Viktória, Dávid Dóra, Aouich Meryem).  Ezüstérmesek: Szemán Dorka, Szemán Viktória, Varga Balázs, Dávid Dóra, Surman Albin, Tóth Luca, Vörös Zsombor, Nett Vivien, Hetyei Nóra, 4x50m leány vegyes váltó (Princz Kira, Hetyei Nóra, Dávid Virág, Nett Vivien).  Bronzérmesek: Aouich Meryem, Andor Zsombor, Sipos Amanda, Dávid Dóra, Vörös Zsombor, Hetyei Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában