Futsal

2017.10.04. 19:14

A női futsal NB I-ben harmadszor is kikapott a Göcsej SK

Az NB I-es női csapat kikapott, az NB II-es férfi alakulat viszont újra nyert a Göcsej SK színeiben a futsalbajnokság legújabb fordulójában.

Jóna István

Brandmission-Artifex–

Göcsej SK 8-2 (3-0)

Tolna. Jv: Sipos. NB I-es női mérkőzés.

Göcsej: Fábián – Nagy, Kis, Lehota, Marsai. Edző: Tánczos Tibor.

Gólszerzők: Kaiser, Varga, Szalkai (2), Folk (3), Üveges, illetve Marsai, Lehota.

A tavaly még Tolna-Mözs néven szerepelt házigazda ellen csere nélkül (és a keretben két kapussal...) álltak fel a zalaiak, akik három percig tartották magukat kapott gól nélkül. A lányok végig erőn felül küzdöttek, ám a nagy különbségű vereséget Ausztriában légióskodó játékosaik hiányában így sem tudták elkerülni. A zalai csapat egyébként a létszámgondok miatt szerette volna elhalasztani ezt a 3. fordulóban esedékes mérkőzést, ám a hazaiak nem mentek bele a változtatásba.

Göcsej SK-s „sokadalom” a tolnai mérkőzésen: a földön világoskékben Marsai Nikoletta, hátrébb balról Kiss Emília, jobbra Lehota Szimonetta, a kapuban pedig Fábián Ramóna Fotó: Garamvölgyi Ferenc

Tánczos Tibor: „Újból bizonyítottuk, hogy a Göcsej NB I-es csapat. Csere nélkül, kapussal a mezőnyben álltunk ki a légiósokkal teli Tolna ellen, akiket többször is csak a kapufa segített ki. Küzdöttünk, csúsztunk-másztunk egymásért, és innen már tényleg csak felfelé van. A mai nap után is bátran nézhetnek tükörbe a lányok, és köszönöm nekik ezt a hozzáállást!”

A hölgyek három idegenbeli mérkőzés után október 8-án, 14 órától az Árkád ETO együttesét fogadják.

Göcsej SK–

Romhány SE 10-1 (2-0)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 100 néző. Jv.: Vass. NB II-es férfi mérkőzés.

Göcsej: Cseresnyés – Pergel, Tóth, Keszei, Koronczai. Csere: Szabó, Salamon, Mavolo. Edző: Bagó Gábor.

G.: Koronczai (3), Pergel (2), Salamon (2), Keszei, Szabó, Torma (öngól), ill. Grenyó.

Rövid ismerkedés után öngóllal szerzett vezetést a Göcsej, majd még a szünet előtt Koronczai első felnőtt futsalgóljával toldotta meg a vezetést. Fordulás és 3-0 után a Romhány még próbált visszajönni a meccsbe, de a 30. perctől egyre nagyobb fölénybe kerültek és sorra lőtték góljaikat a hazaiak.

Bagó Gábor: „Ilyen arányban is megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a fiúknak a mai teljesítményhez!”

A Göcsej SK október 9-én a PTE PEAC vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik