ZTE KK

2017.10.11. 19:51

Hiába a hősies küzdelem, a Paks legyőzte a ZTE KK-t

ZALAEGERSZEG Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság 3. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK szerda este az Atomerőmű SE Paks csapatát fogadta és a zalai hívek arra a kérdésre vártak választ, vajon kedvenceik megszerzik-e első sikerüket.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK-Atomerőmű SE Paks 72-77 (11-26, 19-12, 26-15, 16-25

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok, 1000 néző. Jv.: Cziffra, Pálla, Frányó.

ZTE KK: Vaughn 12/6, Horváth Á. 10/6, Benke 20, Szabó Zs. 18/3, Radic. Csere: Mohácsi 5/3, Jeffers 2, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Paks: Hinds 16, Allen 18/6, Barnies 9/3, Eilingsfeld 18/6, Ogunyem 8. Csere: Medve 3/3, Ruják 4, Garamvölgyi. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

Nem volt könnyű helyzetben a házigazda, hiszen két vereséggel várta az újabb összecsapást, a találkozó előtti napon pedig elköszönt egyik légiósától, Rayshawn Simmons-tól. A Paks egy győzelemmel és egy vereséggel rajtolt, ebből a szempontból ők jobban álltak.

Az egerszegiek 7-2-es vezetése után gyorsan 10-16-ra módosult az állás, hiszen nem igazán sikerültek a zalai . támadások és védekezésben is akadtak kihagyások. A Paks erősebbenk tűnt, amit kihasznált (10-23), nehéz helyzetbe hozva már a találkozó elején a ZTE KK-t. Az egerszegiek nem találtak fogást a vendégeken, akiknél Eilingsfeld nagyon belejött a Paks pedig minden megerőltetés nélkül vezetett (13-31). Benke próbálta meg kizökkenteni indiszponáltságából csapatát, de nem segített, hogy a nézők egy része „megtalálta” a gyengélkedő Radic-ot. Bencze Tamás vezetőedző a kezét széttárva jelezte: miért kell ez... A ZTE KK kezdett faragni a hátrányból, védekezése feljavult, Benke és Szabó pontjaival tízen belülre ért a szünetig (30-37). Folytatásban is tartott a zalaiak felzárkózása, így a 25. percben Vaughn és Kis R. tripláival már csak két pont volt a különbség. Sőt, Horváth és Benke pontjaival már a ZTE KK vezetett (47-45). Az egerszegiek hihetetlenül keményne védekeztek, s jöttek az újabb kosarak is, ekkor már lehetett érezni, hogy meg lehet fogni ezt a meccset (56-50). A záró negyed elején mindjárt már 60-52-re vezetett a ZTE KK, de a Paks visszajött a meccsbe, elsősorban pár zalai kihagyás miatt (65-64). Kőkemény utolsó öt perc várt a csapatokra és idegtépő csata. A Paks sok dobási lehetőséget már nem hagyott a zalaiaknak, alig esett kosár, de a vendégeknél sem sok. Semmi nem dőlt el, végül tipikus egylabdás meccs kerekedett a találkozóból, de azzal nyert a Paks, hogy a zalaiak utolsó kísérletei kiperdültek a gyűrűből. Hősiesen küzdött a ZTE KK, de kikapott.

Ezek is érdekelhetik