Foci

2017.10.02. 18:59

Fujszé az érdem és övé a gól, de a csapatnak jött a legjobban

Túl a labdarúgó NB II 11. fordulóján, a pontvadászat harmadához közeledve talán most lehet először arra a megállapításra jutni, hogy a mezőny kezd szétszóródni. Egyelőre még nem nagyon, de érződik valamiféle elrendeződés, ami az erőviszonyokat illeti.

Kerkai Attila

Az NB II 11. fordulójában a ZTE FC például a Budaörs vendége volt Tatabányán és az elmúlt fordulókban elhullajtott pontok miatt sem volt mindegy, hogy a tabella melyik részéhez tartozik majd a forduló után. A ZTE FC 2-1-re nyert egy inkább küzdelmes, mint látványos mérkőzésen, de nem is ez a lényeg, hanem a három pont megszerzése. Zoran Spisljak együttese így a mezőny első harmadával „tart”, amin belül nagyon úgy tűnik, hogy az éllovas MTK és a második Kisvárda az a két csapat, amely jelenleg talán a legstabilabbnak nevezhető. A ZTE FC-nek pedig most már nagyon figyelnie kell, hogy lépést tartson ezzel a körrel, hiszen több pontot is veszített az elmúlt időszakban, melyek most hiányoznak, de ezzel nem mondunk újat.

Fujsz Richárd (fehérben) bátran futballozott és vállalkozott, ami bejött neki Fotó: Szekeres Péter

A Budaörs ellen – Tatabányán, hiszen ott rendezték meg a mérkőzést – a ZTE FC a legnagyobb fegyvertényt azzal hajtotta végre, hogy három sikertelen találkozó után nyert, ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, amely vasárnap is bizonyította, hogy bárkire veszélyes lehet. Mondjuk ezt azért, mert a második félidőben volt egy húszperces időszak, amikor szinte csak a Budaörs támadott, de az is igaz: a ZTE FC védelme Koszóval és Forgáccsal az élen nagyon magabiztosan és jól tisztázott. A zalai gólok pedig a legjobbkor jöttek, előbb a mérkőzés elején, majd éppen a fent említett időszak lezárását követően. Vernes gólja után már sokkal felszabadultabban játszott az egerszegi csapat, és lehetett volna 3-1 is a végén, ha Dubek abszolút ziccerben betalál.

A 9. percben esett első találatot tudósításunkban Gyurácz öngóljának „adtuk”, aki beleért a lövésbe, s nemcsak megpattant, hanem mi úgy láttuk, hogy a kapust is megtévesztően, más irányt vett. A jegyzőkönyvbe Fujsz Richárd került gólszerzőnek, így hivatalosan az ő neve mellé került a találat. És így van jól, ugyanis az érdem egyértelműen az övé. A balösszekötő helyén éles szögben jól vette át a labdát, egy visszacsellel lövési helyzetet teremtett magának, kinézte a hosszú oldalt, a labdát elcsavarta. Vagyis tudatos mozdulatsor volt, amibe beleért a budaörsi játékos is. Fujsz Richárddal még Tatabányán, a meccs után váltottunk szót a góljáról.

– Nekem írták be a találatot, de az biztos, hogy az ellenfélen megpattant a labda. A hosszú oldalt akartam kilőni, ebbe ért bele a budaörsi fiú, de a lényeg, hogy a labda bement. Fontos volt ez a találat, hiszen a Budaörs később is jött előre, sokat ívelt a kapu elé. Fontos volt a csapatnak ez a siker – mondta el Fujsz Richárd.

A találkozón majdnem született egy sarkazásos gól is, amikor az első félidő végén Végh Gábor egy szöglet után így tette a labdát kapura. A zalaiak az reklamálták, hogy a gólvonal mögé jutott a labda, s talán előbb is eldőlhetett volna akkor ez a találkozó.

– A gólvonalon megfogta a kapus a labdát, de majdnem bement... – ezt már Végh Gábor árulta el, akit szintén megkérdeztünk. – Egyébként nem gondolom, hogy eldőlt volna minden, ha a szünetben 2-0-ra vezetünk, hiszen a Budaörs eddig egyfajta mumusunk is volt. Fontos siker ez és biztos vagyok benne, hogy feldobja a csapatot is.

S ha már a góloknál tartunk, a második találat viszont már döntőnek bizonyult, amit Vernes Richárd a 74. percben szabadrúgásból csavart a kapuba. Hazai szempontból 0-2 után már nem volt visszaút, noha a Budaörs végig nyílttá tette a mérkőzést, hiszen a zárás előtt pár perccel még büntetőből szépített.

A ZTE FC-re pedig most egy rangadó vár hazai pályán, hiszen vasárnap a Nyíregyházát fogadja. Egy olyan meccs következik, amin egy közvetlen rivális érkezik és ugye, kellenek a pontok... Mint mindig, ráadásul egy hazai sikerrel tovább zárkózhatna a ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik