Sportlövészet

2017.09.18. 20:53

Lövészet: ob-ezüstök és óriási országos csúcs

Folytatódott a lövészek nagy szeptemberi sorozata, amikor minden hétvégére jut egy-egy országos bajnokság. A legutóbbi viadalt a fővárosban rendezték meg, ahol a gyorstüzelő pisztolyosok olimpiai és nemzeti versenyszámai kerültek sorra. És nem maradtak el a zalai érmek sem.

Kerkai Attila

A keszthelyi Major Veronika újabb bizonyítékát adta tehetségének Fotó: archív

Budapesten a Fehér úti lőtér várta a legjobbakat az országos bajnokságra, ezúttal a 25 méteres gyorstüzelő pisztolyosok olimpiai és nemzeti versenyszámaira. A nyitónapon a központi gyújtású pisztoly 30+30 lövéses versenyszámban Szabó Béla, a PLE Zalaegerszeg versenyzője az alapszakaszban 565 kört ért el. Mivel az első két helyen körazonosság volt, ezért szétlövésre került sor és itt mindössze 0,1 körrel lemaradva Szabó Béla második helyezett lett.

A PLE ezüstérmes csapata, balról: az egyéniben is második helyen végzett Szabó Béla, valamint Pintér Tibor és Góra Balázs Fotó: PLE

Ebben a versenyszámban a PLE Zalaegerszeg csapata, Szabó Béla, Pintér Tibor, Góra Balázs összeállításban 1634 körös eredménnyel szintén ezüstérmes lett, mindössze 6 körrel lemaradva az első helyezettől. A standard pisztolyosok 20+20+20 lövéses versenyszámban is egerszegi siker született, Tátrai Miklós révén, aki a Bp. Honvéd színeiben indult és 555 körrel országos bajnok lett.

A keszthelyi Major Veronika újabb bizonyítékát adta tehetségének Fotó: archív

Vasárnap következtek a nemzeti versenyszámok, melyek sorában Major Veronika – BEFAG Keszthelyi LK – a sportpisztoly 30+30 lövéses számban indult. Major Veronikáról, többszörös junior világ- és Európa-bajnok futócéllövőről, s most már légpisztolyos Európa-bajnokunkról sokszor leírtuk, hogy mekkora tehetség és mekkora lehetőség rejlik benne. Sokan úgy fogalmaznak vele kapcsolatban, hogy a lövészetre született, s őket igazolják a keszthelyi kiválóság újabb eredményei. Major Veronika ugyanis 594 körrel „brutális” új országos csúcsot lőtt (30 pontlövés 298 kör, 30 lövés gyors 296 kör) az alapszakaszban, amit megnyert. Érzékeltetésül, hogy ez az eredmény mit is takar: a jelenlegi felnőtt világcsúccsal megegyező eredmény az 594 kör, ráadásul 28 éve fennálló országos csúcsot döntött meg két körrel Major Veronika.

A döntőben viszont egy hajszállal, de végül jobbnak bizonyult Major Veránál az olimpikon Csonka Zsófia, így a keszthelyiek kiválósága ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában