Koncert

2017.09.20. 16:49

Hangol már a zenekar – A Kalákával lépnek fel a zalaegerszegi szimfonikusok

A Kaláka együttes a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral közös produkcióra készül, a jól ismert dalok zenekari kísérettel szólalnak meg.

Szabó Judit

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szeptember 22-én, pénteken 19 órakor lesz a Hangol már a zenekar című koncert, amelyen a legendás megzenésített versek új köntösben szólalnak meg.

- Nem gyakori, és kiemelt jelentőségű a 48 éves együttesünk életében, hogy szimfonikus zenekarral játszunk. Két éve Pécsett kaptunk felkérést, amikor a Szélkiáltónak és Kalákának is jubileuma volt, hogy adjunk elő a szimfonikus zenekarral néhány dalt, és Samu fiam, aki zeneszerző, meghangszerelt párat. Nem a hagyományos hangszereléssel, hanem sokkal alkotóbb módon tudott belenyúlni a dalokba, hiszen már gyermekkora óta ismeri ezt a muzsikát – mondta Gryllus Dániel zeneszerző, előadóművész, a Kaláka alapító tagja.

Később a Miskolci Szimfonikus Zenekarral adtak közös koncertet, ezúttal a teljes estét zenekari kísérettel, a dalok előadásába a gyerekeket is bevonva. Egy lemezt is készítettek, amely hamarosan megjelenik. Pénteken pedig a zalaegerszegi szimfonikusokkal közös koncerten hallhatja a közönség például a Tengerecki Pált és Az elveszett követet. A koncerten Sándor János vezényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában