Program

2018.04.24. 16:13

Ismét Kanizsán az Opera

Hatvanöt évvel ezelőtt lépett fel utoljára a dél-zalai városban a Magyar Állami Operaház Társulata.

Horváth-Balogh Attila

Az Operaház a Bohéméletet egy új, koncertszerű előadásban mutatja be a HSMK Színpadán Fotó: Filharmónia Magyarország

A Filharmónia Magyarország új Fortissimo évadbérletének keretében most ismét Nagykanizsán vendégszerepel a társulat a Hevesi Sándor Művelődési Központban – sok más kiválóság mellett. A részletekről tegnap sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Az esemény résztvevőit a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola fuvola quartetjének műsora után Kuti Judit, a Filharmónia Magyarország kommunikációs igazgatója, Tóth Nándor, a város alpolgármestere, valamint Kovácsné Mikola Mária, a házigazda Kanizsai Kulturális Központ igazgatója köszöntötte.

Az Operaház a Bohéméletet egy új, koncertszerű előadásban mutatja be a HSMK Színpadán Fotó: Filharmónia Magyarország

Az új, október 19-én kezdődő évadbérlet repertoárjáról Szamosi Szabolcs, a Filharmónia ügyvezetője beszélt. Elmondta: az évadot az Óbudai Danúbia Zenekar nyitja, melyet Azis Sadikovic, a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny 2. helyezettje vezényel. A repertoárban amerikai filmzene-átiratok és egy Dvorak-mű szerepel. A Magyar Állami Operaház Puccini: Bohémélet című operáját hozza el decemberben, januárban pedig a páratlanul tehetséges, 13 éves Boros Misi, a Virtuózok kategóriagyőztese ad koncertet.

Az évadot márciusban a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenye zárja, mely Izaki Masahiro vezényletével két Sosztakovics-művet ad elő. A koncert szólistája Chisa Kitagawa (hegedű) lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában