Bartók művei

2024.03.10. 11:00

Videón a zalaegerszegi, magyar kultúra napi gálahangverseny

Közzétettek egy újabb videófelvételt a zalaegerszegi magyar kultúra napi gálahangversenyéről, amelyet 2024. január 22-én tartottak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Szabó Judit

Forrás: Youtube

A koncert különlegessége az volt, hogy egyszerre szólalt meg a város két új hangversenyzongorája, a volt zsinagógából kialakított városi hangversenyteremé, s ez alkalomra odaszállították a helyszínre a Korona Szalon szintén prémium kategóriájú Yamaha hangszerét is. A hangversenyen elhangzott többek között Johann Sebastian Bach c-moll versenyműve, valamint Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyműve, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A zongoraszólót két zalaegerszegi zongoraművész, Mátyás István, a Bécsi Zeneakadémia tanára és Tóth László, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője játszotta. A két művész Bartók-darabokat is előadott, a mostani felvételen a Hat darab a Mikrokozmoszból hallható. A komolyzene iránt érdeklődők legközelebb 2024. április 11-én látogathatnak el a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar koncertjére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában