35 éve kapott városi rangot

2024.03.01. 14:30

Szerdán kezdődik a Hóvirág Tavaszi Fesztivál Letenyén

Schweiczer Róbert Bázakerettyén élő keramikus és a helybéli amatőr fotósok kiállításának megnyitójával kezdődnek március 6-án az idei Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvényei Letenyén. A színes programsorozat keretében megemlékeznek arról is, a dél-zalai település 35 éve kapta meg városi rangját.

Gyuricza Ferenc

A Mákvirág Citerazenekar is fellép a fesztiválon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Dömők József, a fesztivált szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója tartott tájékoztatót. Elmondta: ezúttal is arra törekedtek, hogy minden korosztályt meg tudjanak szólítani a rendezvényekkel, ugyanakkor most hangsúlyosabban szerepelnek az olyan események, amelyek a már említett évfordulójához kötődnek.

- A jubileumi ünnepi programot március 15-én délelőtt tartjuk, közvetlenül az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés után – mondta Dömők József. – A szónok dr. Pálfi Dénes, a város díszpolgára lesz, a műsorban helyi szereplők működnek közre. Ugyanaznap este színházi előadást tekinthetnek még meg az érdeklődők Gregor Bernadett, Xantus Barbara és Beleznay Endre szereplésével.

Az évfordulóhoz kötődik még Tóth Oszkár múltidéző fotókiállítása, amely március 8-tól lesz látható és egy gyermekeknek szóló rajzpályázat is. Emellett megrendezik a hagyományos nőnapi ünnepi műsort, a Letenyei Festők Közének nyílt alkotónapját, míg a programsorozat zárásaként, március 16-án a helyi Mákvirág Citerazenekar mutatja be jubileumi koncertjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában