A gyógynövények szerelmesei a könyvtári előadáson tájékozódhattak

2024.02.16. 15:30

Zöld Könyvtári Esték a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárban

A Zöld Könyvtári Esték címet viselő programsorozaton belül került sor László Ildikó, a gyógynövények szerelmese előadására február 12-én hétfőn, a kora esti órákban a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai Csere János Tagkönyvtárában, tájékoztatta lapunkat Jasztrab Istvánné főkönyvtáros.

Arany Horváth Zsuzsa

A gyógynövény használatáról szóló előadás hallgatói betekintést nyerhettek a gyógynövények gyűjtésével

Forrás: ACSJTK

A Zöld Könyvtári Esték programot a Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtárban működő Zöldkönyvtári Munkacsoport indította útjára 2023-ban, azaz tavaly ősszel. A program célja, hogy az őszi-téli és a tavaszi időszakban változatos ismeretterjesztő előadások szervezésével segítse a zöld szemléletformálás terjedését, hasznos tippeket adjon a gyógynövények használata, a kerti és hobbinövények gondozása, termesztése kapcsán, vagy egyszerű praktikákkal segítse a zöldítéssel kapcsolatos elképzeléseket. A programsorozat a központi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, a DFMVK József Attila Városi Tagkönyvtárban és a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárban valósul meg havonta egy-egy alkalommal.

A hétfői előadás vendége, László Ildikó gyakorlatias előadást tartott a gyógynövények gyűjtéséről, használatáról. Bemutatta a szárított és friss növények kínálatát is, amelyeket az érdeklődők megszemlélhettek, megtapinthattak, illetve a belőlük készült teát meg is kóstolhatták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában