Meglepetések az olvasóknak és a városlakóknak

2024.02.13. 16:15

A szerelem mellett mindenkire rátalálhat egy jó könyv is a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban

Rendhagyó formában készül február 14-ére a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A bibliotéka munkatársai kettős ünnepet tartanak, amit szívet melengető kezdeményezésekkel igyekeznek még szebbé tenni.

Szakál Eszter

A csomagokban szép- és szakirodalmi könyveket találnak a megtalálók

Fotó: Szakál Eszter

– Az idén könyvtárunk egy különlegességgel rukkol elő, hiszen február 14-e nemcsak a szerelmesek napja, hanem a barátságé, a kapcsolatoké, a közösségeké is – bocsátotta előre Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, majd hozzátette: – Úgy gondoltuk, hogy munkatársainkkal egy új kampányt indítunk, és így lepjük meg városunk lakóit, kicsiket és nagyokat. A település különböző pontjain, a legforgalmasabb helyeken, s az intézményegységeink környékén meglepetés-könyveket helyezünk el, hiszen február 14-e a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja is. Szeretnénk örömet szerezni azoknak, akik az általunk összegyűjtött értékes kiadványokra rábukkannak. Reméljük, hogy így még inkább fel tudjuk hívni a figyelmet a könyvtárra, s arra, hogy jó olvasni, könyvek között lenni. Néhány szerencsés megtaláló mintegy ráadásként ajándék olvasójegyet, könyvtári beiratkozási tagságot is talál majd a fellelt kötetben, ami jó motiváció lehet arra, hogy ellátogasson hozzánk, és válogasson az állományunkból.

A csomagoláson az alkalomhoz illő címke mutatja, hogy a könyvet haza lehet vinni
Fotó: Szakál Eszter

A könyvtárosok a könyveket több műfajból választották ki. A csomagokba így szakácskönyv, reprezentatív album, kortárs szépirodalom, regény, krimi és számos gyermekkönyv is került. A borítóra egy szívet ragasztottak, melyen Boldog Valentin-napot kívánnak a megtalálónak, aki a QR-kódot leolvasva egy dalt is meghallgathat. A bibliotéka Facebook-oldalát érdemes lesz szerdán böngészni, hiszen ott plusz információkat közölnek az akcióról. Tóth Renáta elmondta még, hogy aki ezen a napon ellátogat a könyvtárba, további meglepetésben részesülhet. Ügyességét egy speciális szerencsekeréken próbálhatja ki, s ha jól pörget, különböző könyves, könyvtári ajándékokkal térhet haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában