Bemutatkozott Zalaegerszegen az őrségi szeparé

2024.02.15. 07:30

Szeparé néven művészeti szalon működik az Őrségben

Gasztrokulturális Hagyományközpont az Őrségben címmel mutatkozott be a szalon a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtár közönségének.

Arany Horváth Zsuzsa

Kereki Judit könyvtáros, Török Károly, Miszori Marianna és Iványi Ildikó

Fotó: Pezzeta Umberto

Szeparé – Gasztrokulturális Hagyományközpont az Őrségben címmel a József Attila Városi Tagkönyvtár és a Lokálpatrióta Klub közös rendezvényeként mutatta be hat éve működő művészeti-néprajzi-közösségi vállalkozását február 14-én Török Károlyné Miszori Marianna és Török Károly, tájékoztatta lapunkat Török Irén könyvtáros. A gyűjtő és hagyományőrző házaspár 40 évnyi, a kulturális életben szerzett tapasztalatra, közművelődési ismeretre alapozva 2018-ban nyitotta meg a Szeparét, mely a tájegység három településének történetét öleli fel, Őrimagyarósd, Szőce, Hegyhátszentjakab múltja elevenedik meg a munkájuk révén. Előadásukban hangsúlyt kapott a tájhoz való személyes viszonyulás, a közösségépítés, az Őrség elszeparált színterein a hagyományok felélesztése, a néprajzi tárgyi és szellemi gyűjtemény közzététele, a szalon meghitt társalgási hangulatának felidézése. A városi könyvtárbeli beszélgetésen Iványi Ildikó, a lokálpatrióta klub elnöke és Kereki Judit könyvtáros köszöntötte az előadókat. 

Miszori Marianna közösségfejlesztéssel foglalkozó 2020-as cikke ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában