Művészet és terápia

2023.10.16. 16:00

Szociális intézményben élők kiállítása Zalaegerszegen

Művészet és terápia címmel nyitották meg hétfőn délután az Art Mozi Galériáján a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény lakóinak alkotásait bemutató tárlatot. A kerámiák, festmények, fotók, textilművek, fonott eszközök, használati és dísztárgyak a művészetterápiás és fejlesztő foglalkozások keretében készülnek a bentlakásos intézményben.

Arany Horváth Zsuzsa

Jobbra Zimborás Béla és Balaicz Zoltánné, balra a tárgyak, mögöttük az alkotóik

Fotó: Pezzetta Umberto

A köszöntőt  Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltség igazgatója mondta, hangsúlyozva, a vármegyében 378 fő ellátásáról gondoskodnak, nemcsak ápolási tevékenységet végezve, hanem eszközöket, anyagokat rendelkezésre bocsátva kreatív időtöltést is biztosítanak, melyben a lakóik 20 százaléka vesz részt.

A kollekciót Balaicz Zoltánné, a kiállítás védnöke ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, hangsúlyozva, a valamilyen fogyatékkal élők ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint ép társaik, ez a kiállított tárgyak minőségében is megmutatkozik. Jelezte, a tárgyak a Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában, a Senior Akadémia e hét csütörtöki előadása előtt lesznek megvásárolhatók.

A kiállításon kézműves tárgyakkal jelentkező alkotók közül ezúttal hatan voltak jelen, előttük is tisztelegve Bogdán Ferencné, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Aranyág Otthon Bázakerettye ellátottja mondott verset a megnyitón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában